Eşbaşkan Yacan, Yalı Mahallesi Halkı İle Bir Araya Geldi

Eşbaşkan Yacan, Yalı Mahallesi Halkı İle Bir Araya Geldi
İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan, ‘Stratejik Plan’ oluşturmak amacıyla halkla bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda 8. Mahalle toplantısı Yalı Mahallesinde yapıldı.

 ‘2019-2024 Stratejik Planlama’ çalışmaları çerçevesinden Yalı Mahallesi Taziye Evinde düzenlenen toplantıya İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Azim Yacan, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Şenkaya, İpekyolu Belediyesi Stratejik Planlama Komisyonu ve çok sayıda yurttaş katıldı. Toplantıda ilk söz mahalle sakinlerine verildi. Mahalleli, en çok ulaşım ve imar planından kaynaklı sorunlar yaşadıklarını aktardı. Yalı Mahallesi’nin Van Gölü’ne sıfır kıyısı olmasından ve sit alanı olmasından kaynaklı imarda sıkça problem yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, bu konuda çözüm istedi. Öte yandan halk, çocuk parkı, spor kompleksi ve sokak genişletme taleplerinde bulunuldu.

Kent Merkezindeki Seyyar Satıcılar İçin Çözüm İstendi

Ayrıca yurttaşlar son günlerde kentteki seyyar satıcılar konusuna da değindi. Artık kaldırım ve yollarda yürüyemediklerini, gelişi güzel bırakılan tezgâhların kendilerine işkence olduğunu ve derhal müdahale edilmesi gerektiğini ileten mahalle sakinleri bu duruma çözüm getirilmesini istedi. Yalı Mahalle Muhtarı ise düzenlenen halk toplantısı için İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Azim Yacan’a teşekkür etti. Muhtar ayrıca mahallelerinde yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, özellikle Fen İşleri Müdürlüğünün turistik alanlara ulaşımın sağlanması için yeni açılan yollardan dolayı teşekkür etti.

Eşbaşkan Yacan: Halk 18. Maddeden dolayı mağdur oluyor

İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan, halkın kendisine yöneltilen soruları tek tek cevapladı. Yacan, “İmar konusunda mahallenin sit alanları içerisinde olduğunu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 18. Madde uygulamasından dolayı halkın çok mağdur edildiği doğrudur. Ancak bu konu belediyelere ait değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait. Bizim müdahale etme gibi bir şansımız yok” dedi.

Eşbaşkan Yacan konuşmasının şöyle devam etti: “Bizler bu tür toplantılarla 5 yıl içerisinde yapacağımız çalışmalara ilişin planlama yapmaktayız. Buradan ve farklı kanallarla bize gelen sorun talep ve çözüm önerilerini dikkate alarak, kentimize en iyi hizmeti vermeye çalışacağız. Burada bulunan müdürlerimize sorunlarınızı rahatlıkla anlatabilirsiniz. Ne sıkıntınız varsa sorunla alakalı müdürlerimize ileterek bunu çözebilirsiniz. Örneğin, seyyar satıcılardan bahsettiniz bu konuyla ilgili iki parkımızda seyyar satıcılara müdahale edildi. Ancak onları da mağdur etmiyoruz kurmuş olduğumuz kent pazarlarına yönlendirmek istesek de gitmiyorlar. Yani bu durum vergilerini ödeyen esnaflarımız için haksızlıktır. Onlara bu haksızlığı yapmamalıyız. Arkadaşlarımız Haziran ayında 375 seyyara müdahale etmiştir.” şeklinde konuştu.