Eş Başkanlar, çiçek üretim alanlarını denetledi

Eş Başkanlar, çiçek üretim alanlarını denetledi
İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan, kenti renklendiren çiçek ve ağaç yetiştirme alanını denetledi.

İpekyolu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü koordinasyonunda kurulan sera alanları denetleyen İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan, ilk olarak Park Bahçeler Müdürlüğü personelleriyle öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Daha sonra Eşbaşkanlar, Bostaniçi Mahallesi Fahrettin İnan Parkı’nda bulunan seralarda incelemelerde bulunuldu. Eşbaşkanlar işçilerle birlikte çiçek dikim yaptı. Bin metrekarelik alan üzerinde kurulu bulunan 3 ayrı bloktan oluşan seralarda, çeşitli çiçek ve ağaç türleri yetiştirilmektedir. Dışardan çiçek alımı yerine İpekyolu Belediyesi öz üretim alanları oluşturarak, kenti yeşillendiren ve renklendiren bitkiler üretmeye devam ediyor.

Aynı zamanda burada kurulan atölye sayesinde, parklarda kırılan, yıpranan ve bozulan park malzemeleri tamir edilerek tekrar ilçenin dört bir tarafındaki parklara gönderiliyor. Eşbaşkanlar, bu çalıma hakkında da Park Bahçeler Müdürü Cemil Uca’dan bilgi aldı.

 

İpekyolu’nda yeşil alan miktarını arttırmak hususunda kararlı olduklarını dile getiren Eşbaşkanlar, doğa kırımına izin vermeyeceklerini belirttiler.