Eş Başkan Kurt, Kadın Kursiyerlere Sertifika Verdi

Eş Başkan Kurt, Kadın Kursiyerlere Sertifika Verdi
Maya Kadın Yaşam Merkezi’nde ‘Giyim Üretim Teknolojileri Kursu’nu tamamlayan kadınlara sertifikaları İpekyolu Belediye Eş Başkanı Şehsade Kurt ve meclis üyeleri tarafından takdim edildi.

İpekyolu Belediyesi Maya Kadın Yaşam Merkezi’nde ‘Giyim Üretim Teknolojileri Kursu’nu tamamlayan kadınlara sertifika verildi. Sertifika törenine İpekyolu Belediye Eş Başkanı Şehsade Kurt, TJA Aktivisti Gülcihan Şimşek, belediye meclis üyeleri, İpekyolu Belediyesi Kadın Politikaları Müdüresi  Figan Kepenek ve çok sayıda kadın katıldı.

Sertifika töreninden önce katılımcılar kahvaltı da bir araya geldiler. Daha sonra düzenlenen programda kursiyerlere Kurt ve Meclis üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Sertifika törenin ardından kursiyer kadınlar tarafından üretilen ürünler ve üretim yerleri ziyaret edildi.

Burada yaptığı konuşmada, Maya Kadın Yaşam Merkezi çatısı altında kadınların bir araya gediğini görmekten büyük moral aldığını belirten Kurt, “Çünkü biz kadınların bu alan üzerin de çok büyük emeği vard. Bu yüzden eski Bostaniçi Belediye Başkanımız olan ve bu merkezin kurulmasında emeği olan Gülcihan Şimşek’i aradım ve aramızda olmasını istedim. Oda bizi kırmayıp katıldı. Emeği geçen eski eş başkanlarımız olan Gülcihan Şimşek, Nezahat Ergüneş ve Aygül Bidav’a tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

‘Haklı bir mücadele yürütüyoruz’

 Eş Başkan Kurt, 3 yıllık bir kayyım sürecinden sonra tekrar demokrasinin tecelli ettiğine dikkat çekerek, kaldıkların yerden kadınlar için projeler üretmeye ve hayata geçirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Konuşmasının devamında gasp edilen belediyeleri geri alacakları konusunda şüphelerinin olamadığını aktaran Eş Başkan Kurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Mutlaka kazanacağız, mutlaka geleceğiz diyorduk. Çünkü biz insanlık mücadelesi veriyoruz, kadın mücadelesi veriyoruz. Bununla birlikte biz insanlık mücadelesi veriyoruz. Ve kazandık, kazanmaya da devam ediyoruz. Çünkü biz hiç kimseye zulüm etmedik. Zorbalık etmedik, hiçbir yeri gasp etmedik işgal etmedik. Biz biliyorduk ki halkın iradesi tecelli edecek.”

‘Projeler üretmeye devam’

 Son olarak Eş Başkan Kurt, Maya Kadın Yaşam Merkezi’nde Kadın Politikaları Müdürlüğü ile daha büyük projleri hataya geçirmek için var güçleri ile çalışacaklarını ifade ederek, “Ayrıca kadın gücünü kırmaya yönelik hareket eden bütün güçlere karşı kadınlarla birlikte hayatın her alanında topyekün mücadele edeceğiz” diye kaydetti. 

Daha sonra söz hakkı alan eski Bostaniçi Belediye Başkanı ve TJA Aktivisti Gülcihan Şimşek, “Sizlerle birlikte bu emeği paylaşmak bizleri onurlandırmıştır. Bundan sonrada birlikte mücadele etmeye ve emek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra tören kadınların zılgıtları eşliğinde son buldu.