Berivan Kültür ve Sanat Merkezinde mezuniyet heyecanı

Berivan Kültür ve Sanat Merkezinde mezuniyet heyecanı
Berivan Kültür ve Sanat Merkezi ilk mezunlarını verdi. Düzenlenen mezuniyet törenin de öğrencilerden oluşan koro, halk oyunları ve tiyatro gurupları sahneye çıkarak hünerlerini sergiledi. Eşbaşkan Keser “Kültürünü yaşatmayan bir toplum yok olmakla yüz yüzedir. Bu hassasiyetle kültürümüze ve dilimize sahip çıkmalıyız” dedi.

- Van Merkez İpekyolu Belediyesi Berivan Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir yıla yakın süren eğitim döneminin son gününde düzenlenen kültürel etkinliklerle kutlandı.



Etkinliğe İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Beritan Tayan, Veysel Keser, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tamamı çocuklarda oluşan öğrenciler yöresel kıyafetlerle etkinliğe renk kattı. Etkinlikte ilk olarak sinema atölyesi tarafından hazırlanan kısa tanıtım filmiyle Berivan Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki faaliyetler anlatıldı. Daha sonra kürsüye davet edilen,İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser yaptığı kürtçe konuşmada “Değerli öğrencileri ve aileleri en içten dileklerimle selamlıyorum. Sizlerin bu katılımınız ve sahiplenmeniz bizi heyecanlandırıyor. Kültürünü yaşatmayan bir toplum yok olmakla yüz yüzedir. Biz bu düşünceyle yeni bir belediye olmamıza rağmen öncelikli olarak kültürel çalışmalara ağırlık verdik. Bu kültürel çalışmalar içerisinde çok sayıda çalışma arkadaşlarımızın emekleri bulunmaktadır. Önemli çalışmalar yapıyorlar. Çocuklar büyük bir heyecanla katılıyor. Bizler de bu çocukları görünce mutlu oluyoruz. Kürt kültürünün çok zengin olmasına rağmen, Ortadoğu da yürütülen yanlış politikalar yüzünde bu kültürel zenginlik asimilasyona uğramıştır.  Kürt kültürü üzerinde ki baskılar sürerken kürt halkıda  bu baskı ve asimilasyona karşı büyük bir mücadele vererek sahip çıktı ve çıkmaya da devam ediyor. Diline kültürüne sahip çıkmayan halklar tarihte yok olmuştur. Kültür ve sanat kurumlarımız sayesinden Kültürümüzün ve dilimizin yaşatılmasına öncülük yapmaktadır. Berivan Kültür Sanat Merkezi’nin ilk mezunları olan değerli öğrencileri en içten dileklerle kutluyorum” diye konuştu.



Keser’in konuşmasının ardından mezun olan öğrencilerden oluşan koro, halk oyunları ve tiyatro gurupları sahneye çıkarak hünerlerini sergiledi.