Belediye başkan vekili Aslan Korona virüs denetimlerine katıldı

Belediye başkan vekili Aslan Korona virüs denetimlerine katıldı
Van'ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, korona virüs önlemleri kapsamında yapılan geniş kapsamlı denetime katıldı.

 “BAKANLIK KAPSAMLI BİR GENELGE DAHA GÖNDERDİ”

İçişleri Bakanlığı kent genelindeki şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, lokanta, restoran, kafe, kahvehane ile kıraathane, kafeterya, kasap, berber, AVM, kuaför ve güzellik merkezi gibi birçok iş yeri ve faaliyet alanında "Sağlık İçin, Hepimiz İçin" sloganıyla denetimler yapılması için bütün valiliklere dün kapsamlı bir genelge daha gönderdi. Genelgede, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek, bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi istenildi.

“MARAŞ CADDESİ DENETLENDİ”

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan da, genelge kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İpekyolu Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğü, mahalle muhtarları ve zabıta ekipleriyle birlikte kentin ve ilçenin en kalabalık caddesi olan Maraş Caddesi, Soydan Kavşağından başlayarak işletmeleri denetledi.

“VATANDAŞLARIMIZ VİRÜS YOKMUŞ GİBİ HAREKET ETMESİN”

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan, korona virüse karşı mücadelede sosyal mesafe, hijyen ve maske takmaları konusunda esnafı ve vatandaşı bilgilendirdiklerini belirterek, "Virüs maalesef etkisini sürdürüyor. Tedbirlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Vatandaşlarımız virüs yokmuş gibi hareket etmesin. Özellikle kafeler, lokantalar, AVM’ler, işletmeler asla tedbiri elden bırakmamalı. Çünkü buralar insanların yoğun olarak bulunduğu yerler. Devletimizin, hükümetimizin, bakanlığımızın yaptığı uyarıları dikkate alarak hareket edelim. " dedi.

Yine genelge kapsamında içerisinde birçok meslek örgütünden temsilcinin bulunduğu 8 farklı ekibin ilçenin birçok mahalle, cadde ve sokağında denetimleri sürdürdüğü ifade edildi.