AK Parti İpekyolu Kadın Kolları başkanının evine saldırı!

AK Parti İpekyolu Kadın Kolları başkanının evine saldırı!
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İpekyolu İlçe Kadın Kolları Başkanı Nalan Cacim’in Edremit'teki yazlık evine benzin dökülerek yakılmak istendi.

Olay, 27 Eylül 2017 tarihinde saat 01.30 sıralarında AK Parti İpekyolu İlçe kadın Kolları Başkanı Nalan Cacim’in Edremit’teki yazlık evinde meydana geldi. Cacim’in evine giren kişi veya kişiler, evin girişine benzin dökerek yakmak istedi. Saldırı anı evin güvenlik kamerasına yansırken, evi yakmak isteyen saldırganların arka bahçeden içeri girdiği öürenildi. Evin girişinde bulunan elektrik panosu ile kapıyı yakan saldırganlar olay yerinden uzaklaşırken, yangının ise kendiliğinden söndüğü öğrenildi.

İHA muhabirine konuşan AK Parti İpekyolu İlçe Kadın Kolları Başkanı Nalan Cacim, o gece şans eseri evde olmadıklarını belirterek, olayın faillerinin ve azmettiricilerinin bir an önce yakalanmasını ve hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istedi. Evlerine benzin dökerek yakmaya çalışanların canlarına kastettiklerini söyleyen Cacim, “AK Parti olarak ilçe çalışmalarımız devam ediyor. Tabi bu bağlamda tehditler ve sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıların başında da 27 Eylül akşamı evimize yapılan saldırıdır. Edremit’teki evimize benzin dökerek yakmaya çalışılmıştır. Gelen kişilerin korkusuzca ön kapıdan gelerek, elektrik panosunu, kapımızı hedef almaları canımıza kast ettiklerinin bir göstergesidir. Birçok saldırıya uğramıştık, devam eden mahkemelerimiz vardı ama hiç bu kadar kötüsünü görmemiştik. Evde değildik. En şanslı olduğumuz durum da budur. Gece 01.30’da geliyorlar. Organize bir şekilde benzini döküp kapıyı tutuşturmaya çalışıyorlar. Kapının yanında olan elektrik panosunu, bu evinde elektrikle ısındığını bilen kişiler tarafından yapıldığını düşünüyorum” dedi.

“ÇOK ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Olaydan dolayı çok üzüldüğünü dile getiren Cacim, “Her şeyde hayır olacak diye düşünüyorum. Bunlar hiç önemli değil. Allah cana zeval vermesin. Bu çok önemli bir olay. Çünkü evime kadar gelmeleri beni çok üzdü. Dışarıda birebir yaşananlar ayrı da sözlü sataşmalar burada çok oluyor. Seçim dönemlerinde hep oldu ama ben bu olayda çok üzüldüm. Çok içim yandı. Evime korkusuzca girmeleri beni çok üzdü” diye konuştu.

“AZMETTİRİCİLERİNİN MUHAKKAK YAKALANMALARINI İSTİYORUM”

Evini yakmak isteyen azmettiricilerin bir an önce yakalanmasını isteyen Cacim, “Emniyet teşkilatımız bu konuda çok titizlikle davranıyor. Ben bunların yakalanmasını gerçekten istiyorum. Ben Van’ın yerlisiyim, eşim ise Edremit’in yerlisi bizim hiç düşmanımız yok. Kapıya kadar gelmeleri beni çok üzdü. Çünkü burası benim evim, namahrem olan yer. Buraya kadar gelmeleri ve bu cesareti nereden aldıklarını ben çok merak ediyorum. İnşallah yakalanırlar, soracağım ilk şey ‘bu cesareti nereden aldıkları, nasıl geldikleridir.’ Güvenilir bir ev, akrabaların bir muhitte, bütün mahalle akraba, tanıdık. Gece 01.30’da korkusuzca demir kapıdan girip, yan bahçeye geçip organize bir şekilde bunun eğitimini alıp öyle gelmişler. Bir iki günlük bir olay değil” dedi.

“DIŞARIYA ÇIKMA İMKANIMIZIN OLMADIĞINI ZANNETMİŞLER”

Evi yakmak isteyen saldırganların o an evin içinde ailenin olduğu düşüncesiyle kapıyı hedeflediklerini söyleyen Cacim, yaşadığı duyguları şu şekilde ifade etti:

“Olaydan sonra eşim beni getirdi, gördüm. Çok duygulandım. Yakan kişinin kapıdan çıkışımızı engellemek için yapmış olması beni çok üzdü. Şu anda bile aklıma geldiği zaman içim yanıyor. Evimdir benim. Burada oturuyor olabilirdim, içeride olabilirdim. Dışarıya çıkma imkanımızın olmadığını zannetmişler. Yakarak dışarıya çıkmamızı engellemeye çalışmışlar. Kötü bir duygu Allah kimseye yaşatmasın. Çok korunaklı olmasına rağmen böyle olması beni üzdü. Çok badireler atlattık ama bu beni çok tedirgin etti” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Saldırıya ilişkin bir açıklama yapan AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan ise olayın bilinçli yapıldığını belirterek, saldırıyı kınadığını ve olayın takipçisi olacaklarını bildirdi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.