Van'da 63 yıllık sorun giderildi!

Van'da 63 yıllık sorun giderildi!
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerde başlatmış olduğu içme suyu ve kanalizasyon hattı yapım çalışmalarını sürdürüyor. Vaski ekipleri zorlu arazi şartlarıyla da mücadele ederek, su ve kanalizasyon hizmeti götürmeye çalışıyor.

- Gürpınar'ın Otbiçer Mahallesi 60 yıl aradan sonra ilk kez kanalizasyon hizmeti ile tanışırken, manhalle halkı ve muhtar yapılan bu hizmetlerden dolayı VASKİ yönetim ve çalışanlarına teşekkür ettiler. VASKİ, yüzölçümü bakımından Van'ın en büyük ilçesi olan Gürpınar'da bu yılın çalışma sezonunu başlatarak, hizmetlere startı verdi.

2017 yılı içerisinde Gürpınar ilçesinde başlatılan çalışmalar sonunda toplamda 58 bin 500 metre içme suyu hattı yapılırken, ayrıca VASKİ kendi imkanlarıyla da  4 Km kanalizasyon hattı  yapımını gerçekleştirilecek.

Gürpınar İlçesi Otbiçer Mahallesi sakinlerinden öğrenci Kader Ülgüç, ''ben doğduğumdan bu güne kadar bu mahalledeyimi. Mahallemizde kanalizasyon hattı yoktu, bundan dolayı yaz aylarında kötü kokular bizleri çok rahatsız ediyordu. Şu an VASKİ kanalizasyon hattı yapıyor, bundan dolayı memnunuz kendilerine teşekkür ediyoruz. mahallemizde düzenli bir su gelişi yoktu, bu sorun da giderilmiş oldu.'' şeklinde konuştu.

1954 yılından kurulan Otbiçer Mahallesi Muhtarı Nevzat Ortakçı  ise; mahallemizin kanalizasyon sorununu çözümü için göstermiş olduğumuz bütün çabalarımıza başvurularımıza rağmen bugüne kadar kanalizasyon hattımız yapılmamıştı. Bu yıl tekrar başvuru yaptığımda VASKİ  mahallemize kendi imkanlarıyla kanalizasyon hattı döşemeye başladı. VASKİ'den bunun dışında bir talebim daha olacak 30 yıllık içme suyu hattı artık kullanılmaz haldedir, bu iş içinde başvurumuz oldu bunun çözümü içinde gerekli çalışma başlatılacağını belirttiler. VASKİ' nin göstermiş olduğu çalışmalar için tüm birimlerine teşekkür ediyorum'' dedi.