Kaymakam Doğramacı’dan şehit ailelerine ziyaret

Kaymakam Doğramacı’dan şehit ailelerine ziyaret
Van’ın Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı ile eşi Hatice Doğramacı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla şehit ailelerini ziyaret etti. 

Kaymakam Doğramacı, ilk olarak 2015 yılında Iğdır'da PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcını infilak ettirilmesi sonrası şehit düşen polis memuru Haluk Varlı’nın Yukarı Kaymaz Mahallesi’ndeki ailesini ziyaret etti. Burada şehidin yakınlarıyla bir araya gelen Kaymakam Doğramacı, ardından 1987 yılında Diyarbakır’da terörle mücadele sırasında şehit düşen İsmail Kapan’ın Çakınlı Mahallesi’ndeki ailesini ziyaret etti. 

Burada şehidin annesi Hatun Kapan ve şehit yakınlarıyla bir araya gelen Kaymakam Doğramacı, şehitliğin en kutsal mertebe olduğunu, bütün şehit ailelerinin de şehit ailesi gururu ve onurunu en iyi şekilde taşıdıklarını söyledi. Kaymakam Doğramacı, “Bizler ne yaparsak vatan uğruna, bayrak uğruna evlatlarını şehit veren ailelerin acısını dindiremeyiz. Ancak bize şehitlerden bir emanet olarak kalan bütün şehit ailelerimiz ile gazilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin her türlü sıkıntı ve sorunlarının giderilmesi için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz. Devletimizin imkanları kendilerinin hizmetindedir. Bizler de her zaman şehit ailelerimizin yanındayız” dedi. 

Ziyarette; İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Çakaroğlu, İlçe Emniyet Amirliği 4. Sınıf Emniyet Müdürü Şener Karaboğa, AK Parti İlçe Başkanı Halit Toktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Seçkin, İlçe Müftüsü Alaaddin Hançer ve kurum amirleri de hazır bulundu.