Gürpınarlı öğrenciler ‘Uzay Evi’nde evreni öğreniyor

Gürpınarlı öğrenciler ‘Uzay Evi’nde evreni öğreniyor
Van’ın Gürpınar Belediyesi bünyesindeki Uluğbey Çocuk Akademisine gelen öğrenciler, evreni burada kurulan ‘Uzay Evi’nde öğrenme fırsatı buluyor. 

Gürpınar Belediyesi tarafından çocukların kendilerini tanımaları, bilgi ve becerilerini geliştirmeleri, zararlı ortamlardan uzak durmaları, kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üretken, yaşadığı topluma duyarlı ve güvenilir ortamda kendilerini geliştirmelerine rehberlik etmek amacıyla kurulan Uluğ Bey Çocuk Akademisi, kısa sürede bir eğitim yuvası haline geldi. Akademi bünyesinde bulunan ve özel tasarlanan Ali Kuşçu Uzay Odası’nda evrenin oluş sürecini öğrenme fırsatı bulan öğrencilere, değerler eğitimiyle de Kur’an-ı Kerim eğitimi veriliyor.

Öğrencilerin ayrıca resim, ebru, tiyatro, drama, eğitsel oyunlar, müzik ve spor alanlarında aktivitelere katılmaları sağlanıyor. İlçedeki okullarda öğrenim gören öğrencilerin belli günlerde akademiyi ziyaret ederek bilgi sahibi olmalarına olanak sağlanıyor.

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, yeni Türkiye yolunda milli ve manevi değerlerine bağlı, okuyan, düşünen, üreten, tarihini ve medeniyetini tanıyan, yaşadığı çağın farkında olan, geleceğe zihinsel, sosyal ve kültürel anlamda daha nitelikli ve gelecek ufkuna sahip öncü bir nesil yetiştirme gayesinde olduklarını ifade etti. Uluğbey Çocuk Akademisinin öğrencilere eğitim anlamında önemli avantaj sağladığını ifade eden Doğramacı, “Göreve geldiğimiz günden bu yana herkesimden vatandaşlarımıza hizmet götürmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu amaçla ilçemizdeki çocukların geleceğe daha emin adımlarla yürümeleri için Uluğbey Çocuk Akademisini kurduk. Akademide çocuklarımıza değerler eğitimi kapsamında Kur’an-ı Kerim öğretiyoruz. İslami Bilimler Odasını ziyaret eden öğrenciler, İslam alimlerimizi tanıma fırsatı buluyor. Özel tasarlanan Ali Kuşçu Uzay Odasında ise evreni ve hakikati öğreniyor. Öğrencilerimizi değerlerini bilen donanımlı gençler olarak yetişmelerini amaçlıyoruz” dedi.