Gürpınarlı öğrenciler hem gezdi hem eğlendi

Gürpınarlı öğrenciler hem gezdi hem eğlendi
Van Büyükşehir Belediyesi, Gürpınarlı öğrencilere hem şehri gezdirdi. Hem de Vanspor maçına götürerek keyiflerince eğlendirdi.

Sosyal belediyecilik konusunda birçok örnek projeyi hayata geçiren  Büyükşehir Belediyesi, ortaya koyduğu projelerle hemşehrilerine her konuda destek olmaya devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gürpınar ilçesine bağlı kırsal mahallelerde yaşayan 85 öğrenci, lerde de büyük sevinç yaşadılar.

İlk defa böyle bir etkinliğe katıldığını anlatan 8. Sınıf öğrencisi Zeynep Ayşin, “Ara tatilimiz oldukça verimli geçiriyoruz. Bugün de Urartu Müzesini gezip Vanspor maçını izledik. Böyle güzel etkinlikleri düzenledikleri için Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

6. Sınıf öğrencisi Melih Kamber, Van’ın tarihi ve kültürel yerlerini merak ettiğini belirterek, “Van Kalesi ve müzeyi gezdik. Tarihimizle ilgili bilmediklerimizi öğrendik. Geçmiş tarihlerdeki insanların yaşam tarzlarını öğrendik. Derslerimizde Urartu’yu işliyorduk merak ettiklerimizi de burada gördük. Daha sonra Vanspor maçını izledik. İki tane  izledik. Takımızın gelip gelmesi mutluluğumuzu ikiye katladı” diye konuştu.