Gürpınar'ın sorunları sorunlarını masaya yatırdı

Gürpınar'ın sorunları sorunlarını masaya yatırdı
Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, muhtarlarla bir araya gelerek hem ilçenin genel sıkıntılarını konuştu hem de sorun ve taleplerini dinledi.

Atatürk Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Doğramacı, ilçede kısa sürede büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığını, vatandaşın da artık bunu gördüğünü söyledi.

Şuana kadar belediye bütçesine 12 milyon liralık kaynak geldiğini fakat buna rağmen şuana kadar 19 milyon liralık iş yapılması için çalışma yaptıklarını vurgulayan Doğramacı, DBP'li belediye dönemine ilişkin, “3 yılda 64 milyon 300 bin lira para gelmiş. Bu işte gerçekten iyi niyet olsaydı, bu rakamla yaptığımız işin üç katı yapılabilirdi. Bu para vatandaşın parası, bu nedenle sizin için gönderilen paranın nereye harcandığını söylemek zorundayız.” dedi.

Mahallelerin nasıl değişip dönüştüğünü herkesin göreceğini ve bu anlamda beklentiyi de yüksek tutacaklarını ifade eden Doğramacı, devletin kaynaklarını son kuruşuna kadar vatandaşın hizmetine kullanacaklarını aktardı.

"KENDİ BAŞINA KİMLİĞİ OLAN BİR ŞEHİR İNŞA EDİYORUZ"

İlçede yapılması planlanan projelerden de söz eden Doğramacı, şöyle devam etti:

“İlçemizde 250 dairelik TOKİ konutları yapacağız. Bununla ilgili TOKİ ile gerekli görüşmeleri yaptık. Şuan talep topluyoruz. Yine bir kent parkı inşa edeceğiz. Beşbulak mahallemizdeki suyun başında mesire alanı yapacağız. İlçemizde hayata geçirmeyi planladığımız 17 kilometrelik bir bisiklet yolu inşa edeceğiz. Şehrin çevresini bu bisiklet yoluyla birleştireceğiz. Çarşı merkezimizde dükkanlarımızın yapımına başladık. Caddenin diğer tarafında yer alan dükkanları da iş yeri sahipleriyle görüştükten sonra projelendirmeyi planlıyoruz. Kısacası kendi başına kimliği olan bir şehir inşa ediyoruz.”

“BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Doğramacı, vatandaşla el ele vererek terör örgütünü bu topraklardan sileceklerini belirterek, şunları aktardı:

"Birileri bizim namusumuza, mahallemize el uzatırsa buna müsaade etmeyeceğiz. Bu topraklara sahip çıkacağız. Taşeron hainlere müsaade etmeyeceğiz. El birliği içerisinde bir gayret ve çaba sarf edeceğiz. Bu konuyla ilgili bu sene çok ciddi bir çalışma yürüttük. İnşallah kısa sürede bu toprakları bu hainlerden temizleyeceğiz. Yeter ki bize ve devletinize sonuna kadar güvenin."

Vaski Genel Müdürü Ali Tekataş da muhtarların dile getirdiği su sıkıntıları not alarak, sorunları en kısa zamanda çözeceklerini ifade etti.

Toplantıda muhtarlar, elektrik yol, su ve diğer taleplerini dile getirdi.