Gürpınar’da ‘Kariyer Günleri’ etkinliği

Gürpınar’da ‘Kariyer Günleri’ etkinliği
Van’ın Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlemiş olduğu "Kariyer Günleri" etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

 

Okulda düzenlenen etkinlikte konuşan Doğramacı, öğrencilerin kendilerine hedef belirleyerek çalışmalarını ifade ederek, bu yolda bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Öğrencilere yapacakları tercihlerin önemini de anlatan Doğramacı, “Meslek seçimi insan hayatında çok önemli. Ailenize ve kendinize daha iyi bir gelecek sağlamak adına mesleğini seven, saygın insanlar olarak yetişmenizi ümit ediyorum. Şu anda çok güzel bir okulda eğitim hayatınızı devam ettiriyorsunuz ve gelecekte yaptığınız iş ne olursa olsun o işin en iyisini siz yapmalısınız. Kendinizi köreltmeyin, gücünüzün farkında olun. Özelliklerinizi iyi bilip güçlü taraflarınızı ön plana çıkarmalısınız. Eksik olan taraflarınızın da eksikliğini gidermeye çaba göstermelisiniz” dedi.

Öğrencilere hedeflerini doğru belirlemeleri gerektiğini anlatan Doğramacı, "Güzel bir gelecek için önünüze doğru hedefler koymanız ve bunu başarmak için çok çalışmanız gerekmektedir. İnşallah hepiniz güzel üniversitelere gidecek, güzel bölümlerden mezun olacaksınız. Türkiye büyüyen ve gelişen bir ülke. Türkiye, hedeflerine sizlerle ulaşacak. Hangi mesleği seçerseniz seçin ancak unutmayınız ki gelecekte dünyanın herhangi bir yerinde size ihtiyacı olan, sizin gelmenizi bekleyen birileri olacak. O güne iyi hazırlanın. Sosyal, kültürel yönlerden de kendinizi geliştirin. Kendinize bir uğraşı alanı edinin" şeklinde konuştu. Program bitiminde Okul Müdürü Yakup Ar, Kaymakam Osman Doğramacı’ya öğrenciler adına plaket takdim etti.