Gürpınar'da ilk ürünler tüketici ile buluştu

Gürpınar'da ilk ürünler tüketici ile buluştu
Gürpınar Belediyesi’nin Xavesor Kadın kooperatifine devrettiği sebze bahçesinden ilk ürünler kaldırılarak tüketiciye ulaştırıldı.

-  Bunun kendileri açısından son derece sevindirici bir durum olduğunu kaydeden Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, geçen yıl bizzat belediye tarafından bu çalışmanın yürütüldüğünü hatırlatarak, “bu yıl ise belediyemiz ilçe sakinlerimize üretim için gerekli desteği sundu.

Belediye tarafından kurulan açık serayı da kadın kooperatifine devretti” dedi. Yapılan çalışmalar sonucunda ilk ürünleri almaya başladıklarını belirten Çetin, “bunun için kadınlar olarak çok heyecanlıyız” dedi.



Gürpınar Belediyesi tarafından ekimi gerçekleştirilen açık sera alanının Xavesor Kadın Kooperatifine devredilmesinden sonra seradan ilk ürünler alınmaya başlandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, ilçeden üretimden düşürülmenin ciddi boyutlarda olduğu hatırlatmasında bulunarak, “belediyemizin verdiği destekler sonucunda ilçede yaş sebzecilik gelişim kat etmeye başladı.

Geçen yıl belediye olarak bu işe öncülük ederek, ilçemizde yaş sebze üreticiliğinin yapılabileceğini kanıtladık. Bu yıl da belediye olarak bizzat kendimiz yapmaktansa gerekli desteği sunarak halkımızı teşvik ettik. Belediyenin ekimini yaptığı ve hazır hale getirdiği açık serayı ise Xavesor Kadın Kooperatifine devrettik, bu gün de kadınlar ile beraber ilk hasadını yapıyoruz” dedi.  



Önemli bir istihdam alanı oluşuyor

Belediye olarak öncülük ettikleri çalışmanın halkta önemli tepkilere neden olduğunu da söyleyen Çetin, “bir de önemli bir istihdam alanı oluştu. En önemlisi de halkımız, yerelde üretimi gerçekleştirilen taze sebzeyi tüketme şansı buldu” dedi.  



Önümüzdeki yılın hedeflerinden de bahseden Çetin, “gelecek yıl çalışmalarımızı daha da geliştireceğiz. Bu yıl kendi tarlasını, bahçesini ekmek isteyen her kese gerekli yardımı yaptık, gelecek yıl da bunu daha da geliştirerek uygulayacağız” dedi.  

Belediyeciliğin sadece yol ve su olmadığını da kaydeden Çetin, “belediyecilik yaşamın her alanına hitap etmektir” dedi.