Gürpınar'da aileler barıştı!

Gürpınar'da aileler barıştı!
Van’ın Gürpınar İlçesine bağlı Parmakkapı Mahallesinde Çelik ve Kuşçi aileleri arasında 6 yıl önce çıkan husumet İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Osman Doğramacı’nın ve kanaat önderlerinin girişimleri sonucu barışma kararı ile son buldu.

 

- Aileler, mahallenin taziye evinde İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekilimiz Osman Doğramacı, İl Müftüsü Nimetullah Arvas ile İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emrah Akçay’ında katıldığı “barış yemeği”nde bir araya geldi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda katılımcılara hitap eden Kaymakamımız Doğramacı, ailelerin barışmasından memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, benzer olayların bir daha yaşanmamasını diledi.

Aileleri gösterdikleri özveriden dolayı tebrik eden Doğramacı, şunları söyledi:

"Allah’ın selamı ve bereketi üzerinize olsun. Bugün hayırlı bir iş için burada bulunuyoruz. Bu işi gerçekten önemsiyoruz. Daha öncesinde de Parmakkapı mahallesine geldik. Ancak nasip bugüneymiş. Mahallemizin ve ilçemizin ileri gelenleri sağ olsunlar bizi kırmayıp bir araya gelerek, sizleri de bir araya getirdiler. İnşallah bu sulh, bu barış daim olur hepimiz içinde mübarek olur. Peygamber efendimiz diyor ki müminler iman etmedikçe cennete giremez. Birbirimizi sevmezsek birbirimize karşı mümin olma noktasında eksikliklerimiz var demektir. Bu eksikliği ciddi mana da gidermek için burada bulunuyoruz. Bir yerde küslük, dargınlık varsa aslında orada bulunan herkesin sorumluluğu var demektir. İnşallah bugün hepimiz bu yükü hep beraber sırtımızdan atacağız. İnşallah bundan sonra hep güzel günlerde birlikte oluruz.  Bu acıları hep birlikte çekiyoruz. Sadece köy, ilçe, il değil ülke olarak çekiyoruz. Bizim bu ateşi bu kıvılcımı söndürmemiz gerekiyordu. İlçe halkıyla, mahalle halkıyla bu barışı sağladık. Allah bu işe emeği olanların hepsinden razı olsun. İlk gün iyi niyetle barış için adım atandan, bugün burada son noktayı koyana kadar herkesin aynı derecede hepsinden Allah razı olsun.”

İl Müftüsü Nimetullah Arvas, barışın ve kardeşliğin öneminden bahsetti.

Arvas, bu tür kavgaların Gürpınar'a yakışmadığını belirterek, barışın gerçekleşmesine katkıda bulunan ailelere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından tokalaşan ve sarılan iki ailenin büyüklerine ve Kaymakam Doğramacı’ya, Müftü Arvas tarafından Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Yapılan duanın ardından, aileler, birlikte yemek yedi.