Gürpınar halkından PKK’ya bayraklı tepki

Gürpınar halkından PKK’ya bayraklı tepki
Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu Mahallesi halkı, cuma namazı sonrası bölgede yaşanan terör saldırısını protesto ederek, hayatını kaybeden Nihat Peker (40) için helva dağıttı.

29 Haziran günü Güzelsu Jandarma Karakoluna saldırı düzenleyen PKK'lılara gasp edilmek istenen araçlarını vermedikleri için uzun namlulu silahla taranan 3 kardeşten 5 çocuk babası Peker'in yaşamını yitirmesi, vatandaşlardan büyük tepki gördü. Mahalle camisinin yanı sıra iş yeri ve evlerini Türk bayraklarıyla donatan mahalle halkı, cuma namazı öncesi Güzelsu Jandarma Karakol Komutanlığına "geçmiş olsun" zi·yareti·nde bulundu.

Daha sonra Güzelsu Merkez Camisi'nde kılınan cuma namazında cami imam hatibi Raşit Yadigar; barış, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemine değindi.



Namazdan sonra saldırıda yaşamını yitiren Peker için helva dağıtıldı.

Güzelsu Mahallesi Muhtarı Nevzat Yıldız, tek isteklerinin barış, huzur ve kardeşlik olduğunu söyleyerek, "Bölgemizde akan kanın durmasını, barışın sağlanmasını istiyoruz” dedi.



"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan vatandaşlara Gürpınar İlçe Emniyet Müdürü Taner Emre ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emrah Akçay da destek verdi.



PKK'lılar, Güzelsu Jandarma Karakoluna 29 Haziran'da tüple desteklenmiş patlayıcı yüklü araçla düzenledikleri saldırıda 2 asker yaralanmış, saldırı sonrası gasp etmek istedikleri aracı vermedikleri için de 3 kardeşi uzun namlulu silahlarla tarayarak yaralamışlardı. Yaralılardan 5 çocuk babası esnaf Nihat Peker (40), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.