Gürpınar'da Ahilik Haftası Kutlandı

Gürpınar'da Ahilik Haftası Kutlandı
Gürpınar Belediyesi Ahilik Haftası münasebetince esnaflara Helal Kazanç Semineri düzenledi.

Kıl Çadırında düzenlenen programa Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Belediye Meclis Üyeleri ve ilçede faaliyet gösteren esnaflar katıldı.

Programda konuşan Başkan Tanış, Ahilik Haftası münasebetiyle esnaflarla bir araya gelmek için program düzenlediklerini kaydetti.

Esnafların toplumda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Tanış, “Ahilik geleneği doğruluğu, dürüstlüğü ve cömertliği ön planda tutan; hayatı bu ilkeler çerçevesinde yaşamayı uygun bulan ve başlangıcı asırlar öncesine dayanan önemli bir geleneğimizdir. Bizler bu geleneği Gürpınar’da devam ettirmeye gayret ediyoruz. Bunun içinde bugün ahilik geleneğini devam ettiren esnaf kardeşlerimizle bir araya geldik. Biz biliyoruz ki esnaflar bizlerin kardeşi, dostu, sırdaşı, her gün selam verdiğimiz kapı komşularımız. Yani her zaman yanımızda olan önemli kişilerdir. Bu anlamda Gürpınar Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Program İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Alaattin Demirel’in ticarette helal kazanç hakkında yaptığı konuşmayla devam etti.