Gürpınar Belediyesi'nden temizlik kampanyası!

Gürpınar Belediyesi'nden temizlik kampanyası!
Gürpınar Belediyesi’nin temizlik çalışmaları devam ediyor. Çarşı merkez ve mahallelerdeki çöpleri temizleyen belediye ekipleri, bu kez de Kurubaş Tepesinden Yolçatıya kadar olan mıntıkadaki çöpleri temizleyerek başta sürücüler olmak üzere her kesi temiz bir çevre için sorumluluğa davet etti.

Temiz bir çevre için çalışmalarını hızlandıran Gürpınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Gürpınar Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu ilçe genelinde bulunan mahallelerdeki temizlik çalışmalarının yanı sıra bu kez de ana caddeleri çöplerden temizledi. Düzenlenen kampanya ile Kurubaş Tepesinde bulunan çeşmeden başlayarak ilçe merkezine doğru yol boyunca çöpler temizlendi. Yapılan temizlik çalışmalarına Gürpınar Belediye Meclis üyeleri Handan Karakoyun, Sinem Malal ve Serdal Can, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Hekim Koç ile belediye çalışanları katıldı. Yapılan temizlik çalışmalarına ilişkin kısa bir bilgi veren Koç, yaptıklarının rutin bir çalışma olduğunu, ilçe genelinde temizliğe yönelik ciddi çalışmalarının bulunduğunu, bu kapsamda mahallelerde bulunan çöplerin ve hafriyatların toplandığını, ancak çöp toplama ile bu sorunun ortadan kalmayacağını hatırlatarak, “özellikle sürücü arkadaşlardan ricamız, çöplerini rastgele camdan dışarı atmamaları, çevreye karşı biraz duyarlı olmalarıdır. Aynı şekilde halkımız da çevrenin temiz tutulması için duyarlı davranmalı. Unutmamak gerekiyor ki, temiz çevre bir insan hakkıdır ve insanların temiz çevre hakkını ihlal etmememiz gerekiyor” dedi.



‘Gelişi güzel atılan çöpler kazalara neden olabiliyor’

Daha sonra Gürpınar Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu adına Meclis üyesi Handan Karakoyun kısa bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Karakoyun, temizlik kampanyası çerçevesinde ilçedeki çöpleri toplama geleneğini devam ettirdiklerini hatırlatarak, “Temiz ve ekolojik bir çevre için çöplerin gelişi güzel atılmaması gerekiyor. Bunun için her kesin sorumluluk bilinci ile hareket etmesi ve çevreye karşı sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor. Biz Gürpınar Belediyesi Meclis üyeleri ve belediye çalışanları olarak bu gün Kurubaş Tepesi’nde yol güzergahı boyunca biriken çöpleri toplamak için kolları sıvadık. Maalesef sürücülerimiz yoldan geçerken çöplerini rastgele yola atmaktalar. Bunu yaparak hem çevre kirletilmekte, hem de atılan çöpler çeşitli kazalara sebep olabilmektedir. Bunun için her kesi çevreye karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.
Yapılan temizlik çalışmaları sonucunda yol güzergahı boydan boya çöplerden temizlendi.