Gürpınar Belediyesi Yukarıkaymaz Mahallesi’ndeki çalışmaları devam ediyor

Gürpınar Belediyesi Yukarıkaymaz Mahallesi’ndeki çalışmaları devam ediyor
Yukarıkaymaz Mahallesi’ndeki çalışmalar sona yaklaşırken, mahallede yürütülen çalışmaları yerinde denetleyen Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin geçen yıl 12 mahallenin içinin düzenlenerek kilitli parke taşı ile döşendiğini, bu yıl da 24 mahallenin içinin düzenlendiğini ve kilitli parke taşları ile döşendiğini, bazı mahallelerin bitme noktasına geldiğini, bazı mahallelerde de çalışmaların devam ettiği hatırlatmasında bulunarak, “gelecek yıl tüm mahallerimizin içini düzenleyecek,
İlçedeki çalışmalarını hızlandıran Gürpınar Belediyesi, planlamaya aldığı 24 mahallenin içini düzenleyerek kilitli parke taşı ile döşeme çalışmaları büyük hızla devam ediyor. Çalışmaların sona geldiği Yukarıkaymaz Mahallesi’nde çalışmaları yerinde denetleyen Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri ile birlikte yapılan çalışmaları ve eksiklikleri yerinde denetledi. Yüklenici firma yetkilileri ile sık sık diyalog geliştiren ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan eş başkanlar, mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda eksik bırakılan yerlerin de biran önce yapılması için gerekli talimatları verdiler.

‘Halk yapılan hizmetlere sahip çıkmalı’

Belediyenin mahallelerde yürüttüğü çalışmalara ilişkin kısa bir açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, amaçlarının köylerin içini düzenlemek ve mahalle ortamları yaratmak olduğunu kaydederek, “bu mahallemiz şanslı bir mahalledir. Merkeze yakın olduğu için mahallemizin kanalizasyonunu da yaptık. Kanalizasyon işi bittikten sonra parke taşı döşeme işlemine başladık. Bilindiği üzere ilçemizde kanalizasyon çalışmaları bizim dönemimizde başladı. VASKİ yaptığı çalışmalarla birçok mahallede olduğu gibi bu mahallemizde de kanalizasyon çalışmasını tamamladı. Kanalizasyon çalışması tamamlandıktan sonra biz de mahallenin içini düzenleyerek kilitli parke taşı ile döşedik. Buradan VASKİ’ye de yürütmüş olduğu kanalizasyon çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Eş Başkan Zeki Yıldız konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Geçen sene 12 mahallemizin içini kilitli parke taşı ile döşedik, bu sene 24 mahallemizi planlamaya aldık. Beş yılın sonunda bütün mahallelerimizin içini kilitli parke taşıyla döşeyeceğiz ve mahallelerimiz çok daha temiz bir hale gelecek. Burada halkada çok büyük iş düşüyor. Belediyeye yardım etmeleri gerekiyor. Sonuçta belediye buraya belli bir hizmet yapıyor, bu hizmete sahip çıkmak gerekiyor, dayanışma içinde olmak gerekiyor. Çöplerimizi sokaklara değil de çöp kutularına atmamız lazım. Bu mahallemizin toprağı kireçli bir toprak. Rüzgar çıktımı her taraf toz toprak içinde kalırdı. Kışın da çamurun içinde kalınırdı. Artık mahalleliler bu dertten kurtulacak. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum.”

‘Mahalle içinin kötü olması en çok kadın ve çocukları sıkıntıya sokuyordu’

Eş Başkan Zeki Yıldız’dan sonra konuşan Eş başkan Yıldız Çetin, ilçenin genelinin eskiden içinde dolaşmanın çok zor olduğunu, mahalle içinin el sürülmeden doğal hali ile bırakıldığını hatırlatarak, “mahalle içlerinin bu denli kötü olması, en başta ev kadınlarını oldukça zorluyordu. Çünkü rüzgarın kalkması ile toz toprak olduğu gibi evin içine giriyor ve her tarafı kirletiyordu. Aynı şekilde okula gidip gelen çocuklar toz toprak ve çamur içinde kalıyor, bunda da en büyük sıkıntıyı kadınlar yaşıyordu. Bu anlamda belediyemizin yapmış olduğu bu hizmet en çok kadınlarımızın işini kolaylaştırmıştır. Bu mahallemiz ilçenin en eski mahallelerinden bir tanesi, ancak mahalle, tarihi boyunca böylesi bir çalışma görmemiş. Bu anlamda ben, emeği geçen her kese teşekkür ediyor, yapmış olduğumuz bu hizmetin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Mahalle muhtarı Ahmet Yücel de mahallelerine çok güzel bir hizmetin yapıldığı hatırlatmasında bulunarak, başta belediye eş başkanları olmak üzere emeği geçen her kese teşekkürlerini iletti. Muhtar Yücel, mahallelerinin çok güzel olduğunu kaydederek, “çok memnunuz Allah razı olsun çok çalıştılar çok teşekkür ediyorum” dedi.