Gürpınar belediyesi sağlık seminerleri‏

Gürpınar belediyesi sağlık seminerleri‏
Muharrem Taş Sağlık Merkezi bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor
Gürpınar Belediyesi Muharrem taş sağlık Merkezi kanserle mücadele çalışmalarına devam ediyor. Verdiği eğitimlerle halkı bilinçlendirmeyi hedefleyen erken teşhisin ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Gürpınar Belediyesi Muharrem taş sağlık Merkezi ilçe halkına yönelik çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Sağlık Merkezi çalışanları bu kez de ilçenin Sevindik mahallesinde halka yönelik eğitim verdi. Mahallede kadınlara yönelik hijyen, meme kanseri ve rahim ağzı kanseri hakkında bilinçlendirme semineri veren sağlık ekibi, çağın hastalığı olarak tanımlanan ve kadınların korkulu rüyası haline gelen meme kanseri ve rahim ağzı kanserinin zamanında kimi tedbirlerin alınması ile çok da korkulacak bir hastalık olmadığını, asıl korkulması gerekenin bilinçsizlik ve ihmal olduğunu kaydetti. Erken tanı ve tedavi yöntemleri ile bu kanser türlerinden korunma yöntemlerine ilişkin de bilgi veren sağlık merkezi çalışanları, en ufak bir şüphede mutlaka en yakın sağlık merkezine, sonrasında da daha ayrıntılı kontrol için mutlaka donanımlı bir hastaneye gidilmesi gerektiğinin son derece önemli olduğu vurgulandı.
‘Şiddet kader değildir’

Sağlık Merkezi çalışanlarının ardından bu kez de, Gürpınar Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele Birimi de kadınlara yönelik bazı açıklamalarda bulundu. Şiddetin kader olmadığını, bir insanlık suçu olduğunu kaydeden kadınlar, şiddete maruz kalan kadın ve çocukların belediye bünyesinde kurulan Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Birimi’ne, ‘Alo Destek Hattı’ndan ulaşarak destek isteyebilecekleri vurgulandı. Şiddetle ile Mücadele Birimi ayrıca kadın hakları, çocuk hakları,çocuk gelinler hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan bilgilendirmelerin ardından, kadına yönelik şiddet ve sağlık alanında hazırlanan broşürler dağıtıldı.

Eğitime katılan kadınlara içinde kişisel bakım ürünleri olan hediyeler verildikten sonra eğitim son buldu.

Düzenlenen eğitim programına Belediye Meclis üyeleri Sinem MALAL ile Handan Karakoyun’un yanı sıra Muharrem Taş Sağlık Merkezi çalışanları ile Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele Birimi çalışanları katıldı.