Gürpınar Belediyesi Hizmetlerine devam ediyor‏

Gürpınar Belediyesi Hizmetlerine devam ediyor‏
Gürpınar Belediyesi’nin ilçeyi değiştirme kararlılığı devam ediyor. Mahalle içini düzenleme ve yaşanılabilir hale getirme seferberliği başlatan Gürpınar Belediyesi ilçenin Bağrıyanık, Yoldüştü, Akbulut ve Üçgen mahallelerinde kilitli parke taşı çalışması başlattı.
Bundan son derece memnun olan mahalle sakinleri, mahallelerinde son iki yılda hizmet almaya başladıklarını kaydederek belediye eş başkanları ve belediye ekiplerine teşekkür ettiler.Kurulduğu günden bu yana neredeyse hiçbir hizmet alamayan Gürpınar’ın merkez ve kırsal mahalleleri, Van’ın Büyükşehir statüsüne kavuşması ile belediye sınırlarına dahil edilmesi hizmet ile buluşmasına da vesile oldu. Özellikle mahalle içlerinin kışın çamurdan, yazın ise tozdan geçilememesi toplum sağlığını tehdit ederken, bundan en çok kadınlar ve çocuklar mağdur oluyordu.

Gürpınar Belediyesi mahalleleri modernleştiriyor

Gürpınar Belediyesi, mahallelerin içinde bulunduğu bu durumu ortadan kaldırmak ve insanların yaşayabileceği modern mekanlar oluşturulması amacıyla çalışmalarına ağırlık verdi. Hazırlanan planlama çerçevesinde mahalle içlerini düzenlemeye başlayan Gürpınar Belediyesi, mahallelerin adeta kaderini de değiştirmiş oluyor. Atık suların mahalle içlerinde, açıktan akmasına son veren belediye ekipleri, yollara döşediği kilitli parke taşları ile mahalle sakinlerini çamur ve tozdan da kurtarmış oluyor. Bununla da yetinmeyen Gürpınar Belediyesi, okul, cami ve taziye evlerinin önünü de düzenleyerek, köy meydanını da oluşturarak ortak etkinliklerin daha güzel bir ortamda yapılmasını da sağlıyor.

Eş Başkanlar: Bu çalışmaların yüzyıl önce yapılması gerekiyordu

Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, çalışmaları sağlıklı yürütülebilmesi ve erkenden bitirilebilmesi için yurttaşların belediye ekiplerine yardımcı olmasını istediler. Birebir yurttaşlarla görüşen eş başkanlar, bu çalışmanın çok önemli olduğunun altını çizerek, “aslında yüzyıl önce köylerimizin bu hizmeti alması gerekiyordu. Ama maalesef sizleri bu hizmetten mahrum bıraktılar. Bizler de belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek mahallelerimizin içini düzenlemeye, mahalle sakinlerimizi tozdan ve çamurdan kurtarmaya çalışıyoruz. Biz şuan görevimizi yapıyoruz, ama bizden önceki mahalli idareciler görevlerinin gereğini yapmadılar. Bundan dolayıdır ki bu güne kadar bu koşullarda yaşamak durumunda kaldınız” ifadelerine yer verdiler. Böylesi hizmetlerin her zaman gelmeyebileceğine de dikkat çeken Eş Başkanlar, “bunun için bu hizmeti sahiplenmeniz, hızlanması için gerekli çabayı göstermeniz gerekiyor. Biz sizden sadece belediye ekiplerine yardımcı olmanızı istiyoruz. Duvarları yolda olanlar var. Bunun gibi başka sorunlarımız var. Sizlerin kimi fedakarlıklarda bulunmanız gerekiyor. Bahçe duvarları yıkılması gerekiyorsa, yıkılsın biz gerekli malzemeyi verir, duvarların yeniden yapılması için gerekeni yaparız” denildi. Halkımızın çok daha iyi koşullarda yaşamaya layık olduğunu da kaydeden Eş Başkanlar Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, “biz şimdi mahallelerimizde çok daha başka hizmetler yapmak isterdik. Ama bizden öncekiler görevlerini yapmadıklarından dolayı bizler hem onların yapmadıkları işleri hem de çağımızda yapılması gerekenleri yapmak durumundayız. Göreve ilk geldiğimizde dikkatimizi, hiçbir mahallemizde çocuk oyun alanlarının olmaması çekti. Bunun üzerine onlarca mahallemize çocuklarımızı oynayabilmeleri için parklar yaptık. Okul bahçelerine çocuk oyun gurupları yerleştirerek çocuklarımızın çocukluklarını yaşamalarını sağladık” denildi. Mahallelerde çok daha farklı işler de yapmak istediklerini de kaydeden Eş Başkanlar, “yerel yöneticiliğin bize vermiş olduğu yetkileri sonuna kadar kullanarak sizlere en iyi hizmeti, sizlerin layık olduğu hizmeti sizlere sunacağız” açıklaması yapıldı.

‘İki yıldır hizmet alıyoruz’

Bağrıyanık Mahallesi sakinlerinden Fesih Yaşar, mahallelerinin kuruluşundan bu yana herhangi bir hizmet alamadıklarının altını çizerek, “son iki yıldır hizmet alıyoruz. Mahallemizin ilçe sınırlarına dahil olması ile birlikte sorunlarımız bir bir çözülüyor. Şimdi de mahallemizin içi kilitli parke taşları ile döşenerek mahallemiz tozdan ve çamurdan arındırılıyor. Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmet ile mahallemizin çok daha güzel bir görüntüye kavuşacak” dedi. Bu çalışmanın aynısını diğer mahalleler için de istediklerini kaydeden Yaşar, “mahallemiz gün geçtikçe daha da güzelleşiyor. Başka mahallelerimizde de bu çalışmalar yürütülüyor, biz ilçenin genelinde bu hizmetin hayata geçirilmesini talep ediyor, yapmış oldukları bu hizmetten dolayı belediye eş başkanlarımıza ve belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Muhtar Ali Can da böylesi bir hizmete ilk kez şahit olduğunu kaydederek, emeği geçen her kese teşekkür etti.

Yürütülen çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, Bağrıyanık, Yıldüştü, Üçgen ve Akbulut mahallelerinde incelemelerde bulunarak gecenin geç saatlerinde ilçeye döndüler.