CHP Van il başkanı Mehmet Kurukcu’dan Gürpınar’a çıkarma

CHP Van il başkanı Mehmet Kurukcu’dan Gürpınar’a çıkarma
CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu beraberindeki il yönetimi ile birlikte Gürpınar ilçesini ziyaret ederek hayır kampanyasını anlattı.

CHP Gürpınar ilçe başkanlığı ve Gürpınar kaymakamlığını ziyaret eden Kurukcu ilçe yönetimi ile de bir araya gelerek bir takım istişarelerde bulundu.

HAYIR DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Gürpınar’da esnaf ve halkla bir araya gelen Kurukcu hayırdan başka seçeneklerinin olmadığını hayırın bir dönüm noktası olacağını vurgulayarak bu kapsamda da ciddi çalışmalarının olduğunu söyledi.

HAYIR KAMPANYASINI DESTEKLEYEN CİDDİ BİR KİTLE VAR

Hayır kampanyasının temel özelliği çoğulcu olması. Evet diyen iki kesim var, ama hayır diyen geniş bir kitle var. Bunlar siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları… Bizde her fırsatta halkımız ve sivil toplum örgütlerimizle bir araya gelerek hayır kampanyasını derinlemesine değerlendiriyoruz. Halkımızın bu denli sıcak yaklaşımı bizleri oldukça mutlu ediyor.

REFERANDUM’DA HAYIR ÇIKARSA TÜRKİYE RAHAT BİR NEFES ALACAK

Kurukcu referandum ziyaretleri kapsamında gittiği Gürpınar ilçesinde yaptığı açıklamada 17 Nisan sabahında hayır çıkması durumunda Türkiye’nin rahat bir nefes alacağını kaydederek insanlarımızın tercihlerini yaparken mutlaka ülkenin birlik ve beraberliğini düşüneceklerini tek adam anlayışının bu ülke için büyük zarar olacağı gerçeğini göz önünde bulunduracaklarını vurguladı.

YA MECLİS SİSTEMİ YA DA TEK ADAMLIK OLACAK

Mevcut sistemde milli iradenin kendisine verilen yetki kapsamında yasaları çıkardığını dile getiren Kurukcu, "Yeni rejimde ise devletin yapısı ve işleyişiyle ilgili düzenlemeleri Meclis değil bir kişi yapmış olacak. Şimdi buna karar vermemiz lazım; Bu ülkenin kaderini tek kişiye teslim edemeyiz şeklinde konuştu.