YPG Menbic’i gerçekten Esed rejimine teslim etti mi?

YPG Menbic’i gerçekten Esed rejimine teslim etti mi?
Menbic askeri meclis sözcüsü, “YPG, Menbic’i Esed rejimine teslim etti” haberleri ile ilgili açıklama yaptı.

Menbic askeri meclis sözcüsü Şirvan Darviş, son dönemde haberlerde çıkan “YPG, Menbic'iEsed rejimine reslim etti” haberleri ile ilgili açıklama yaptı. 

“MENBİC HALA KONTROLÜMÜZ ALTINDA”

Darviş konuyla ilgili Kürt Arar ajansına şu açıklamalarda bulundu: Kendilerini Menbic'te sivil yönetimin ve kurumların temsilcileri olarak tanıtan bazı kişiler Suriye hükümeti ile barış anlaşması imzalandığını ve Suriye Ordusunun Menbic'e geri geleceğini açıkladılar. Bu tamamen Esed rejiminin bir oyunudur. Esed rejimi, bölgedeki bazı kuklaları aracılığı ile böyle açıklamalar yaptırarak iç karışıklık çıkartmak istiyor. Menbic hala kontrolümüz altında.

“HAKLARINDA GEREKLİ İŞLEMLER BAŞLATILACAK”

Gösterdiği tüm vahşete rağmen Esed rejimine geri dönmek isteyenlerin özgür olduğunu söyleyen Darviş “Menbic kentini ve halkını yalnızca Menbic askeri meclisi ve Menbic demokratik sivil meclisi ve üyeleri temsil eder. Bu kurum ve kişilerden bağımsız yapılan açıklamalar ne Menbic'i ne de halkını temsil etmez. Bu açıklamaları yaparak iç karışıklık çıkarmak isteyenler hakkında gerekli işlemler başlatılacak” dedi.

KAYNAK: TİMETÜRK