Yıldırım: Sınır güvenliğimiz sağlanana kadar devam

Yıldırım: Sınır güvenliğimiz sağlanana kadar devam
Başbakan Binali Yıldırım Fırat Kalkanına yönelik açıklama yaptı.
PINAR HİLAL BALTA

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile biraraya gelmesi ve bu görüşmede Fırat Kalkanı'nın gündeme gelip gelmediğine ilişkin şunları söyledi:

"AMAÇ: GÜNEY HUDUTLARINI EMNİYET ALTINA ALMAK"

Bizim Cerbalus'taki işimiz; ülkemizin güney hudutlarını emniyet altına almak yani Suriye'de devam eden iç savaş sebebiyle, Karkamış olsun Kilis olsun bu bölgelere roket gönderiyorlar füze gönderiyorlar. Bu tehditleri ortadan kaldırmak için ÖSO'ya destek vererek bir operasyona başladık.

"SINIR GÜVENLİĞİMİZ SAĞLANINCAYA KADAR DEVAM"

Amaç: Suriye'nin toprak bütünlüğünü veya yapısını değiştirmek değil, ülkemizin güney sınırlarını emniyet altına almak. Bu iki husus yüzde yüz sağlanıncaya kadar mücadelemiz sadece DEAŞ'a değil PYD ve YPG gibi terör grupları ile de devam edecek.

"GÜVENLİ BİR ALAN OLUŞTURMA"

Suriye'nin güneyinde güvenli bir alan oluşturma faaliyetleri devam edecek, Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan bahsediyorum. Aynı zamanda yurt içinde de belirlenmiş 10-12, terör örgütlerinin yuvalandığı bölgeleri de bertaraf etmek için askerimiz, jandarmamız, polisimiz, geçici köy korucularımız canla başla çalışıyor.

KAYNAK: TİMETÜRK