Van'dan AFAD ekipleri Irak'a gidiyor

Van'dan AFAD ekipleri Irak'a gidiyor
Irak depreminin ardından Kızılay ve AFAD harekete geçti. AFAD'ın Van'da bulunan ekiplerinin Irak'a gitmek üzere yola çıktığı açıklandı. ​​​​​​​Van’dan 15 kişilik arama kurtarma ekibi, meydana gelen yıkıcı depremin ardından Irak’a gitti. 

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklama da Irak'ta yaşanan depremin özellikle 8 köyde yıkıma neden olduğunu belirterek, Van'da bulunan AFAD ekiplerinin Irak'a sevkedildiği ve yola çıktıklarını açıkladı. 

İran Devlet Televizyonu depremde Iran'da en az 6 ölü olduğunu açıkladı. Irak'ta resmi kanallardan bilgi aktarilmamasının bölgedeki durumu bilinmez hale getirdiği ve depremin yarattığı yıkımın ne düzeyde olduğunun tam net olmadığı belirtiliyor.

Kızılay'da deprem bölgesine ekiplerini sevketti. Bölgeye çadır götürüldüğü de belirtiliyor. 

15 KİŞİLİK EKİP IRAK'A GİTTİ

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesindeki 15 kişilik arama kurtarma ekibi, yaşanan yıkıcı depremin ardından Irak’a gitmek üzere gece yola çıktılar. Donanımlı bir şekilde göreve her an hazır bekleyen Van ekibi, merkez üstü Süleymaniye kentindeki deprem için Habur Sınır Kapısı’ndan geçerek Irak’a gittiler.