Twitter, Facebook ve WhatsApp neden açılmıyor?

Twitter, Facebook ve WhatsApp neden açılmıyor?
Facebook ve Whatsapp neden açılmıyor sorusu Google'da en çok arananlardan oldu. Sabah saatlerinden beri erişime engel devam ederken, Türk Telekom'dan bir açıklama gelmedi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan ise açıklama geldi.
Whatsapp kullananlar sabah saatlerinde uygulamayı kullanamadı, gönderimleri iletilemedi. Gece saatlerinde ise Facebook, Youtube ve Twitter'da gece saatlerinden beri sıkıntı yaşanmakta. İnternette yavaşlama gözükürken, Türk Telekom'dan şu ana kadar bir açıklama yapılmadı. Sosyal medyada yavaşlama ve girememe söz konusuyken, dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp'ta gönderim yapılamıyor. Sorun Türkiye tabanlı mı dünya genelinde mi belli değil. Gerek mobil, gerek wi-fi alanlarında sıkıntı yaşanırken, internetin genelinde bir yavaşlama söz konusu. Birçok insan sorunun sebebini merak ederken, Diyarbakır'da yaşanan patlamalar ve HDP milletvekilleriyle ilgili yaşanan süreçten ötürü mü sorusunu sormaya başladı.

VPN'DEN GİRENLER SIKINTI YAŞAMAYA BAŞLADI

Whatsapp'a vpn'den girmek isteyen birçok kullanıcı normal sürümdeki aynı sıkıntıyı yaşamaktalar.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMUNDAN AÇIKLAMA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan bir yetkili Habertürk'e açıklamalarda bulundu. Açıklamaya göre, erişim yasağının bulunmadığı, Türkiye genelinde "internet" üzerinde bir sorun yaşandığını, sorunun en kısa zamanda çözüleceğini açıkladı.