Türkiye'ye dönen Akın Atalay gözaltına alındı!

Türkiye'ye dönen Akın Atalay gözaltına alındı!
Cumhuriyet Gazetesine yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Akın Atalay gözaltına alındı.
HABER: MERVE KURBAN ARLAN

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Almanya'da olduğu anlaşılan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay, öğle saatlerinde Türkiye'ye döndü.

11:45'de Berlin'den İstanbul'a gelen Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay, Atatürk Havalimanı'nda polis tarafından gözaltına alındı. Atalay, polis tarafından Havalimanı Polis Merkezi'ne götürüldü.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Akın Atalay hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

ATALAY: CUMA GÜNÜ DÖNECEĞİM

Atalay'dan geçtiğimiz çarşamba günü ilk açıklama gelmiş ve "Zindanlardan korkacak ve kaçacak biri değilim, cuma günü döneceğim." demişti.

Atalay, 30 Ekim'de Tarık Akan'ı anma etkinliği için Almanya'ya gitmişti.

CUMHURİYET GAZETESİ'NE OPERASYON

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarları hakkında Gülen örgütü ve PKK adına suç işledikleri iddiasıyla soruşturma başlatılmış ve Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyeleri Musa Kart (karikatürist), Güray Tekin Öz (yazar), Hakan Karasinir (yazar) ve Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve Bülent Utku tutuklanmıştı.

Tutuklanan 9 kişi Silivri Cezaevi'ne götürüldü.


KAYNAK: TİMETÜRK