Türkiye'nin IŞİD ve PKK ile çatışmalarından son dakika haberler flaş gelişmeler!

Türkiye'nin IŞİD ve PKK ile çatışmalarından son dakika haberler flaş gelişmeler!
Türkiye'nin IŞİD ve PKK ile çatışmalarından son dakika haberler flaş gelişmeler!Türkiye'de gelişen son dakika IŞİD ve PKK çatışmalarından yaşanan haberleri sizler için derledik.
 Türkiye'nin IŞİD ve PKK ile çatışmalarından son dakika haberler flaş gelişmeler!Türkiye'de gelişen son dakika IŞİD ve PKK çatışmalarından yaşanan haberleri sizler için derledik.

İşte IŞİD ve PKK çatışmalarında Türkiye ve sınırdaki son dakika haberleri.. 
 
DEMİRTAŞ'TAN IŞİD VE PKK AÇIKLAMASI
 
ÖLEN HER İNSAN BİZİM İNSANIMIZ
 
Saldırılarda ölen her kişiye, siyasi düşüncesine bakmaksızın üzüldüklerini ve yakınlarının acılarını paylaştıklarını belirten Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Şunu bütün yurttaşlarımız bilsin ki seçim döneminde Ağrı diyadin’de tanıklık ettik. Kendi emirleriyle askerleri ölüme gönderecek çılgınlığa, pervasızlığa sahip olduklarını gördük. Fakat şehirde, dağda, bayırda, karakolda, evinde, meydanda ölümüne sebep olduğunuz her insan bizim insanımız. Türkiye toplumunun evlatlarıdır. Üniformasına, siyasi düşüncesine bakmaksızın biz tamamının acısını paylaşacağız. Tamamının bu halkın evlatlarının olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. Evlatlarımızı sizin pisliklerinizi örtsünler diye öldürülmelerine izin vermeyeceğiz. Hele hele yolsuzluk ve rüşvet, hırsızlık ve her türlü çifkef işin içine batmış bir geçici hükümet HDP’den hesap sormaya, HDP’ye fatura çıkarmaya asla kalkmasın. Henüz hesabı verilmemiş suçlar bu kadar ortada dururken kimse HDP’ye saldırarak kendini temizlemeye çalışmasın."
 
YDG-H ÜYELERİ SOKAKLARA hendek KAZDI
 
Nusaybin Abdulkadir Paşa Mahallesi Kanarya Bulvarı ve uzantısındaki tüm sokak aralarına, PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından hendek kazıldı. Güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların ara sokaklara girmemesi için çukurlar açılırken, polise ait TOMA ve diğer zırhlı araçlar, sadece ana caddeleri kullanabiliyor. Polis ekipleri ana arterlere yakın bazı sokaklardaki hendekleri kapatırken, mahallelerin iç kesimindeki sokaklarda hendeklerin açık olduğu görüldü.
 
AFP: TÜRK TANKLARI O KÖYÜ VURDU
 
AFP haber ajansı, Türk tanklarının Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçlerinin kontrolündeki bir köyü vurduğunu öne sürdü.
 
Ajans, Halep vilayetindeki Zor Mağar köyünün gece saatlerinde vurulduğuna dair iddiasını Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdı.
 
AFP, Türkiye sınırındaki Cerablus kasabasının doğusundaki köyün, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin kontrolünde olduğunu belirtti.
 
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, olayda, YPG ile birlikte IŞİD'e karşı savaşan bir gruptan dört kişinin yaralandığını öne sürdü.
 
YPG'DEN FLAŞ AÇIKLAMA
 
YPG kendi resim sitesinden yaptığı açıklamada  Türkiye'den "saldırıları durdurmasını" istedi.
 
Türk tanklarının bombaladığı köylerde YPG ile birlikte IŞİD'e karşı savaşan ÖSO'dan dört kişinin yaralandığını doğruladı.
 
YPG ayrıca Türk ordusu dün gece aynı köyü tank topuyla bombaladığını ve Kobaninin kuzey doğusundaki Tül Findir'de askeri araçlarının Türk ordusu tarafından tarandığını açıkladı.
 
Türk yönetimini uyaran YPG "Türk Ordusu IŞİD'e karşı savaşan birlikleri bombalıyor.Bu doğru bir tutum değildir." dedi.  Türkiye'ye uluslararası kurallara göre davranması gerektiğini söyleyen YPG "Bir daha mevzilere ve birliklerimize saldırmaması konusunda Türkiye'yi uyarıyoruz" dedi.
 
HAKKARİ'DE ASKERİ BİRLİKLERE SALDIRI
 
Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden dün yapılan saldırılarla ilgili açıklama yapıldı. İlk saldırının dün saat 08.35’te Şemdinli’de bulunan 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı Umurlu Üs Bölgesi’ne havan ile yedi atım ateş edildiği, ikinci saldırının saat 17.30’da Yüksekova 7’nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Ana Üs Bölgesi’ne, doçka uçaksavar makineli tüfek ile 8-10 atım ve havan ile bir atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi.
 
Dünkü son saldırını ise saat 20.50’de Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığı Şehit Üsteğmen Halil Durmaz Kışlası’na yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir. Bölgede emniyet tedbirleri artırılmış olup gözetleme faaliyetlerine devam edilmektedir" denildi.
 
MİT 6 İLİ UYARDI
 
MİT, YPG’nin yanında savaşan sol örgüt mensuplarının Türkiye’ye sızıp Suriye sınırında görev yapan asker ve polislere karşı intihar saldırısı gibi kanlı eylemler düzenleme olasılığının bulunduğunu rapor etti
 
 
Suriye'de IŞİD ile savaşan PKK’nın kolu YPG güçlerine, Türkiye’de faaliyet gösteren yasadışı sol örgütlerin mensuplarının da katıldığı iddia edildi. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), bu kapsamda, Kobani ve çevresinde YPG saflarında savaşan 91 kişiyi tespit ettiği öğrenildi.
 
İstihbarat verilerine göre, MLKP’den (Marksist Leninist Komünist Parti) 49, Devrimci Karargâh Örgütü’nden 2, İbocu Dönüşüm Hareketi’nden 1, MKP’den (Maoist Komünist Partisi) 1, DHKP/ C’den (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi) 2, TKP/ML’den (Türkiye Komünist Partisi/Marksist- Leninist) 13, MLSPB’den (Marksist Leninist Silahlı Propaganda Birlikleri) 3, TKP KIVILCIM’dan 5, SDP’den 13, Anarşistler Grubu’ndan 1 ve TKEPL’den (Türkiye Komünist Emek Partisi/ Leninist) 1 kişi Kobani’de YPG güçlerine katıldı.
 
İNTİHAR EYLEMİ UYARISI
 
MİT, YPG’nin yanında savaşan bu sol örgüt mensuplarının Kaçak yollardan Türkiye’ye sızıp Suriye sınırında görev yapan asker ve polislere karşı intihar saldırısı gibi kanlı eylemler düzenleme olasılığının bulunduğunu rapor etti. Kimlik bilgileri ve fotoğrafları belirlenen 91 kişilik liste; Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır ve Mardin illerindeki güvenlik güçlerine dağıtıldı.
 
TSK HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik operasyonları bugün de sürüyor. Bu çerçevede dün akşam saatlerinde Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan çok sayıda savaş uçağı havalandı.
 
Diyarbakır'da akşam saatlerinde kalkan çok sayıda savaş uçağının Hakurk'taki PKK kamplarını vurduğu öğrenildi. PKK'ya son üç günde üçüncü operasyonunu yapana TSK'nın hedefindeki Hakurk, örgütün en stratejik kamplarından. Jetlerin,i Hakurk'u İnsansız Hava Aracı'nın verdiği koordinatlar çerçevesinde kamptaki eğitim ve sağlık tesislerini bombaladığı öğrenildi.
 
 
İlk iki operasyonda Kuzey Irak sınır hattındaki tüm PKK kampları vurulurken Hakurk'a bombardıman yapılmamıştı. PKK'nın hem eğitim hem de lojistik üs olarak kullandığı Hakurk'a operasyon bu Sabah saatlerinde başlatıldı.
 
 
Batman'dan kalkan İnsansız Hava Aracı, kamp üzerinde yaptığı uçuşlarda bölgede olağandışı hareketlilik olduğunu fark etti. PKK'nın sözde silah bırakma sürecinde boşaltılacağı ifade edilen kampın, aksine yapılandırıldığı ve yeni eğitim merkezleri ile sağlık binaları inşa edildiği tespit edildi.
 
İHA'nın yolladığı koordinatlar çerçevesinde saat 20.00 sıralarında Diyarbakır'dan kalkan 3 F-16, belirlenen hedefleri vurmaya başladı.
Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda bulanan çok sayıda savaş uçaklar akşam saatlerinde havalandı.
Terör örgütleri IŞİD ile PKK kamplarına yönelik önceki gün yapılan hava saldırılarının ardından akşam saat 19:50 sıralarında Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki çok sayıda F-16 savaş uçağı havalandığı bildirildi.
Uçakların, Şemdinli'nin karşı tarafından yer alan Kuzey Irak'taki Hakurk bölgesindeki kampları hedef aldığı belirtiliyor.
 
Diyarbakır'dan havalanan jetler 21.00 sıralarında Hakurk, Metina'yı vurdu . Yarım saat sonra da Haftanin etkili bir şekilde vuruldu.
 
Saat 23.30'da sona eren hava operasyonunda aynı zamanda yurt içindeki PKK hedeflerini de vurduğu belirtiliyor.