'Türkiye NATO'dan ayrılabilir'

'Türkiye NATO'dan ayrılabilir'
Rus Başkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye'nin NATO'dan ayrılma ihtimali var' dediğini iddia etti.
Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, "Erdoğan, Türkiye'nin NATO'dan ayrılma ihtimali olabileceğini söyledi. "dedi.

Erdoğan'ın kendisine Türkiye'nin NATO'dan ayrılma ihtimalinin olabileceğini söylediğini iddia eden Jirinovski, "Erdoğan'la görüşmemde bu sözleri duydum. Benimle yaptığı uzun görüşmenin ardından 'Bizim belki NATO'dan ayrılma ihtimalimiz olabilir' dedi." açıklamasında bulundu.

Sputnik'in Rus devlet kanalı Rossiya 1'de yayımlanan Düello programında konuşan Jirinovski'nin açıklamalarından derlediği ifadeleri şöyle;

"ERDOĞAN, 'NATO'DAN AYRILABİLİRİZ' DEDİ"

"Gerçeklere bakmak lazım. Bir ülkenin dış politikasını cumhurbaşkanı belirler. Biz uzun uzun tartışabiliriz, ama son kararı cumhurbaşkanı veriyor. Erdoğan'la görüşmemde bu sözleri duydum. Ayrıca benimle yaptığı uzun görüşmenin ardından 'Bizim belki NATO'dan ayrılma ihtimalimiz olabilir' dedi.

"TÜRKLER ONURLU"

Türkiye ile asırlarca savaştık, fakat bugün durum değişti. Erdoğan Avrupa Türkiye'yi ne zaman üye yapacak diye beklemekten yoruldu. Türkler onurlu bir millet. Türkler artık Avrupa Birliği'ni (AB) istemiyoruz diyor.

"İŞBİRLİĞİNDEN VAZGEÇMEMELİYİZ"

Türkiye bizimle dost olmak istiyor ve bizimle sıkı ilişkileri var. Türkiye, Rusya ile askeri savunma konularında işbirliği yapmaktan yana. Bu önemli bir adım. Çünkü Türkiye bir NATO ülkesi. Biz, 'Türkiye NATO'dan ayrılacak' demiyoruz. NATO, Türkiye'yi kendi bünyesinden ihraç edecek. Türkiye bizimle böyle askeri konularda işbirliği yaparsa NATO böyle karar alacak. Türklerle işbirliğinden vazgeçmememiz lazım."