TSK: 14 askerimiz şehit oldu

TSK: 14 askerimiz şehit oldu
El Bab da Türk askerine hain pusu kuruldu, 14 askerimiz şehit düştü 18 askerimiz yaralı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre Fırat Kalkanı Harekatı'nda 10 asker şehit oldu, 6'sı ağır 18 asker de yaralandı. Bu sabah yine Suriye'de 4 asker şehit olmuş 15 asker de yaralnmıştı. Bugün yürütülen operasyonlar kapsamında 14 asker Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit oldu, 33 asker de yaralandı.

TSK'nın açıklamasında 138 IŞİD'li teröristin öldürüldüğü duyuruldu. IŞİD militanları tarafından 3 farklı intihar saldırısının düzenlendiği açıklandı. 

Bilgilendirmede, Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının 67 hedefi vurduğu ifade edildi.

TSK'nın yaptığı açıklamanın tamamı şöyle...

21 Aralık 2016 akşamı saat 21.00'a kadar meydana gelen gelişmeler:

Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik ileri harekâta devamla, Bab-Halep yolunda tam kontrol sağlanmıştır.

HAVA HAREKATLARI, bölgedeki TOPÇU birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız ile El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir.

Şu ana kadar TOPÇU birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız ile;

- 3 adet ZSU-23 Silah monteli Pikap aracı,
- 2 adet DOÇKA monteli Pikap aracı,
- 3 adet Ağır Makinalı Tüfek monteli Pikap aracı ateş altına alınarak imha edilmiştir.

Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları sonucunda 67 hedef vurularak imha edilmiş; ayrıca ateş destek vasıtalarımızla açılan ateşlerle çok sayıda DEAŞ hedefi etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateşler ve meydana gelen çatışmalar sonucunda 138 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilmiştir.

Çok sayıda teröristin yaralı olduğu ve bulundukları alanlardan tahliyelerinin, yoğun ateş altında olmaları nedeniyle gerçekleştirilemediği de telsiz konuşmalarından öğrenilmiştir.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kuşatılmış olan El Bab meskun mahallinin kontrol edilmesine yönelik harekat devam etmektedir.

Öğleden sonra 3 ayrı bölgede bombalı araçlarla yapılan intihar saldırıları sonucunda TSK unsurlarımızdan toplam 10 Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, ilk tespitlere göre 6'sı ağır olmak üzere 18 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılara bölgedeki hastanelerde müdahale edilmektedir.
Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, TSK personeline ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.