TRT Spikeri Tijen Karaş kimdir? TRT spikeri 'o' korku dolu anları anlattı

TRT Spikeri Tijen Karaş kimdir? TRT spikeri 'o' korku dolu anları anlattı
Tijen Karaş TSK Darbe Bildirisi, Tijen Karaş TSK Darbe Metni, Türkiye dün gece saat 22.00 sullarında sosyal medya'ya yansıyan köprünün asker tarafından kapatılmasının ardından yapılan peş peşe açıklamalarının ardından TRT'de canlı yayına bağlanan ve rehin alınan TRT spikeri Tijen Karaş darbeci contaların zorla okuttukları metni okurken, canlı yayında kanter içerisinde olduğu ve olayı ardından kurtarılan Tijen Karaş, o korku dolu anları anlattı. Tijen Karaş kimdir? Tijen Karaş nereli?

Darbe girişiminde bulunan askerlerin dün akşam baskın yaptığı yerlerden biri de TRT televizyonuydu. TRT'yi basan darbeciler TRT muhabiri Tijen Karaş'a TSK Darbe Bildirisi'ni okuttular. Tijen Karaş'a TSK Darbe Bildirisi'ni zorla okutan darbeciler, TSK'nın hükümete el koyduğunu ve sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirttiler.



TRT spikeri Tijen Karaş, darbe girişiminin bildirisini okuyan isim oldu. Vatandaşlar Tijen Karaş kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Karaş, bildiriyi hangi şartlar altında okuduğunu açıkladı.

Tijen Karaş, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde en çok konuşulan isimlerden biri oldu. TRT spikeri Tijen Karaş, darbe girişiminin ardından darbe bildirisini okuyan isim olurken, TRT'de darbeci askerlerin müdahalesinin sonucunda yayına ara verildi. Yurtta Sulh Konseyi tarafından hazırlana darbe bildirisini okuyan Tijen Karaş kimdir sorusu merak edilmeye başlandı. TRT spikeri Tijen Karaş TRT'den askerlerin çekilmesinin ardından olayın yaşandığı anları anlattı. Hayatının en zor yayınını yaptığını belirten Karaj, bildiriyi tehdit altında okuduklarını belirtti.

TRT SPİKERİ TİJEN KARAŞ'TAN BİLDİRİ AÇIKLAMASI

Spiker Tijen Karaş, olayın ardından TRT canlı yayınında askerin TRT'ye girmesini ve bildiriyi okudukları anları anllatı. Karaş açıklamasında, 3,4 saat kadar önce burada kabus dolu saatler yaşadık. Meslek hayatımın en zor yayınını yaptım. Silahlı kişiler tarafından stüdyomuzda, haber merkezimizde alıkonulduk. Saatler boyunca rehin tutulduk. Kollarımız arkadan bağlandı. Tehdit edildik. Her hareketimiz izlendi. Stüdyoda o bildiri metnini okumak için silahlı kişiler tarafından zorlandım. TSK adına bu eylemi gerçekleştirdiklerini, bize zarar vermeyeceklerini, milletin iyiliği için bunu yaptıklarını ifade eden bir grup tarafından alıkonulduk saatler önce. Ellerimiz arkadan bağlandı. Silahları ile bizi tehdit ettiler. O şartlar altında okuduk. Çok şükür başımıza bir şey gelmedi. O dakikaları bir daha hatırlamak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

TİJEN KARAŞ KİMDİR?

Tijen Karaş, 1975 yılında dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan Karaş, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nda (TRT) görev yapmaktadır. Önceleri TRT Avrasya kanalında bir program ve Türk Haberler Ajansı’nda Sanat ve Politika isimli bir köşe sunan Karaş, 15 Temmuz 2016'da Yurtta Sulh Konseyi'nin darbe bildirisini okumasıyla hafızalara kazınmıştır.