Toplam 4 köy ÖSO'nun elinde!

Toplam 4 köy ÖSO'nun elinde!
Son habere göre toplam 4 köy ÖSO'nun eline geçti. Suriye'de IŞİD'e karşı başlatılan operasyonda Özgür Suriye Ordusu Bölgede IŞİD'in kontrolünde olan dört köyü ele geçirdi.
46 IŞİD üyesi ise etkisiz hale getirildi.

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden (ORSAM) Doç. Dr. Ferhat Pirinççi, Türkiye'nin IŞİD tarafından yapılan füze saldırıları ve Cerablus hattının önemi nedeniyle bu operasyonu başlattığını söyledi:

“Cerablus önemli bir hat. Suriye'nin kuzeyini dikkate aldığımızda, Türkiye'nin en başından beri ileri sürdüğü güvenli bölge ya da uçuşa yasak bölge görüşünde merkez rolü oynayacak bir alan. Bu alanın, IŞİD'e karşı koalisyon çerçevesinde, yine Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği başka bir örgütün eline geçme ihtimali bulunmaktaydı. Cerablus'un artık Türkiye'nin oluşturulmasını istediği etki alanı veya güvenli bölge oluşturulmasında son kale haline geldiğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.”

Pirinççi, Türkiye'nin zaten saldırılarla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, Cerablus operasyonunun güvenlik açısından büyük bir etki yaratacağını düşünmediğini kaydetti.