T.C Kimlik No İle Online SGK Hizmet Dökümü ve SSK Prim Sorgulama

T.C Kimlik No İle Online SGK Hizmet Dökümü ve SSK Prim Sorgulama
T.C Kimlik No İle Online SGK Hizmet Dökümü ve SSK Prim Sorgulama..T.C kimlik no ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır ve SGK hizmet dökümü ile prim sorgulama nasıl yapılır tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.
 T.C Kimlik No İle Online SGK Hizmet Dökümü ve SSK Prim Sorgulama..T.C kimlik no ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır ve SGK hizmet dökümü ile prim sorgulama nasıl yapılır tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlarımız sigorta ve emeklilik ile ilgili tüm işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek yapabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce vatandaşlarımız rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmek bazı kurumlara bağlı şekilde çalışmaktadır. Bağlı oldukları bu kurumlara her ay düzenli olarak prim veya sigorta yatırmaktadırlar. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşların sigortalarını çalıştığı iş yeri yatırmaktadır. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar da primlerini her ay düzenli olarak kendileri yatırmaktadırlar. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların Hastane ve kaza masraflarını bağlı oldukları kurumlar karşılamaktadır. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde ayrıca vatandaşların emeklilik yaşı geldiği zaman ve yatırdıkları primler ve sigortalar tamamlandığı zaman vatandaşlar bağlı oldukları kurum tarafından emekli olabilirler ve bağlı oldukları kurum tarafından emekli maaşı bağlanmaktadır. Vatandaşlarımız bu emekli maaşı sayesinde rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmektedir.





Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra bütün kurumlar Sosyal Güvenlik Kurumu altında toplanmıştır ve bütün işlemler Sosyal Güvenlik Kurumundan yapılmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan vatandaşlar için bazı programlar geliştirmiştir. Ne zaman emekli olurum, emekli maaşı hesaplama, emekli maaşı sorgulama, SGK borç sorgulama gibi programlar sayesinde vatandaşlar hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Bu programları kullanabilmek ve hesaplama yapabilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerine ihtiyaç vardır. SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde bu bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olup Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan bütün vatandaşlar bu belgeye ulaşabilmektedir. Bu belge ile birlikte vatandaşlar sigortalı olarak ilk işe giriş ve çıkış tarihlerini, ne kadar sigortalı olarak çalıştıklarını, Bağ-Kur kurumuna bağlı şekilde ne kadar çalıştıklarını, hangi aylarda ne kadar prim yatırdıklarını, SSK prim ödenen gün sayısını, çalıştıkları iş yerlerinin hangi aylarda sigortalarını yatırdıkları gibi bilgilerin hepsini öğrenebilirler. O yüzden bu belge Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar için önemli bir belgedir. Bu belgeye Sosyal Güvenlik Kurumuna T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile giderek ulaşabileceğiniz gibi internet üzerinden de online olarak bu belgeye ulaşabilirsiniz. Ülkemizde gelişen internet teknolojisini en iyi kullanan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar için çeşitli hesaplama programları geliştirmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamalarından bir tanesi olan E-SGM uygulaması ile SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden şifresiz olarak bazı kimlik bilgileriniz sayesinde ulaşabilirsiniz. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu e-devlet hizmetleri altında yer aldığı için SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet sisteminden de ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminden bu belgeye ulaşabilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.

Şifresiz olarak internet üzerinden E-SGM uygulaması ile SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu E-SGM uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. E-SGM uygulamasına girdikten sonra karşınıza iki uyruk çıkacaktır. T.C. uyruğunu seçtikten sonra vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve doğum yılı bilgilerinizi girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz. Tüm bu işlemlerden sonra E-SGM uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Uygulamanın üst tarafında bulunan seçeneklerden hizmet seçeneği altından bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar hizmet sekmesi altında 4A hizmet bilgisi, Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar hizmet sekmesi altında 4B hizmet bilgisi ve Emekli Sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da hizmet sekmesi altında 4C hizmet bilgisi seçeneğini seçerek işlemlerini tamamlayabilirler.