Taşerona kadroyla ilgili flaş açıklama

Taşerona kadroyla ilgili flaş açıklama
Canlı yayında önemli açıklamalar yapan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerin beklediği kadro haberiyle ilgili konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Referandum sonuçlarını değerlendiren Müezzinoğlu, "Bundan sonra daha istikrarlı, daha güvenli bir sistemin arefesindeyiz. Parlamentoda gerekli alt düzenlemeleri yapılacak. 2017 nisan öncesi neyse 2019 3 Kasım'a kadar aynen devam edecek. Önümüzdeki iki yıla yakın zaman güçlü icraat dönemi olması gerekiyor. Milletin de hükümetten beklediği bu. Parlamentoda yeterli desteği olan bir hükümet var. Vatandaş da icraaat bekliyor. Erken seçime ihtiyaç yok" dedi.

"İstihdam seferberliği kapsamında 1 Ocak 15 Nisan itibariyle 802 856 kişinin iş başı yaptı. Mayıs ayında bu rakam bir milyonu bulacak" diyen Bakan Müezzinoğlu, "İstihdam artışı üretim rakamlarına da yansıyor. Emekliye promosyon ödemelerinin yüzde 75'i tamamlandı. 3 milyar 2000 bin gibi bir rakam bankalar tarfından ödendi" diye konuştu.

Taşeron işçilere kadroyla ilgili olarak konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Çalışmaları olgunlaştırdıktan sonra hükümete göndereceğiz. Önümüzdeki ayların konusu. Haftaya pazartesi Bakanlar Kurulu yapıldığında çözüm takvimi belirlendikten sonra biz de o takvime göre çalışmaları şekillendireceğiz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, işsizlik rakamlarındaki yükselişle ilgili şunları kaydetti:

"Çok zor bir 2016 oldu. Son işsizlik oranlarında son yükselme rakamını aldık, önümüzdeki ay (şubat) çok hafif bir düşme gelecek. Mart, nisan, mayıs rakamları hızlı bir düşüşü gösterecek. Hızla 11'lere ineceğiz. Aralıkta yeniden tek haneye inmiş olacağız. İstihdam seferberliğinde 1 Ocak-15 Nisan itibariyle 802 bin 856 kişi istihdam edildi. Bunların 583 bin 866'sı tamamen özel sektör. Haziran sonu 1 milyonu hedefliyorduk mayıs ortalarında bu rakamı geçeceğimizi görüyorum."