Taşerona kadro için 3 kefil şartı

Taşerona kadro için 3 kefil şartı
Taşeron işçilerinin kadroya alınmaları için üç kefil bulmaları gerekiyor. Üç kefil, taşeron işçinin güvenlik soruşturmasında işçiye kefil olacak. İdareye karşı feragatname veren işçiler, daha sonra sınava girecek.

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre Taşeron işçileri, 10 gün içinde ilgili kurumlara başvuruda bulunacak. 12 Ocak ile 20 Şubat arasında başvurular incelenecek. Değerlendirmenin bitişinin ve hak sahiplerinin ilan edilmesinin ardından, 21-23 Şubat arasında itirazlar alınacak. İtirazlardan sonra kesin listeler 24 Şubat ve 2 Mart arasında askıya çıkacak. 3-22 Mart arasında sınavlar yapılacak. Sınavda başarısız bulunanlar, 23-26 Mart arasında itirazda bulunabilecek.

2 NİSAN'DA KADRO

Hak sahiplerinin topluca kadroya geçirilmesinde son tarih 2 Nisan olacak. Kadro başvuruları taşeron şirkete değil, istihdam edilecekleri kuruma yapılacak. Kadro geçişi için, “tespit komisyonu” kurulacak. Komisyonu en az üç kişiden oluşacak. Komisyon, üye tam sayısıyla toplanacak ve oy çokluğu ile karar alacak. Üyeler; kendilerinin, boşanmış olsalar dahi eşlerinin, ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımlarının veya evlatlıklarının başvurularında görev alamayacak. İşçilerin sınavda en az 50 puan alması gerekecek.

Sorular, çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü oldukları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak sınav kurulu tarafından hazırlanacak. 4 Aralık 2017 itibarıyla çalışanlar hak sahibi olabilecek. İşçinin sözlü sınavda da başarılı bulunması şart olacak. Sonuçlar kurumun internet sitesinde ilan edilecek.

GÜVENLİK TARAMASI

Başvuru formlarına beş vesikalık fotoğraf, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu ve emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair belge eklenecek. Başvuru formunda işçinin yaptığı işin niteliği, eğitim durumu, sabıka durumu, askerlik ve sağlık durumu gibi bilgiler de yer alacak. Güvenlik soruşturması formunda taşeron işçinin, “akraba ve eski işveren hariç hakkında bilgi verecek üç şahsın” adresleri, açılan soruşturmalar yer alacak. Yakınları hakkında bilgi sorulacak taşeron işçisinin hakkında verilmiş mahkûmiyet kararı veya devam eden davası formda belirtilecek.