Taşeron listelerine itiraz süresine dikkat!

Taşeron listelerine itiraz süresine dikkat!
Taşeron son dakika gelişmelerini anı anına aktarmayı sürdürüyoruz. Taşerona kadro düzenlemesinde kritik süreç devam ediyor. Taşeron işçilerin kadroya geçişleri için yapılan başvuruların ardından, kamu kurum ve kuruluşları birer birer listelerini açıklıyor. Listelere itiraz 21-23 Şubat tarihlerinde olacak.

Yüz binlerce taşeron işçinin kadro başvurularında heyecan dorukta. Başvuruları karara bağlanan binlerce taşeron işçinin sonuçları ilgili bakanlıklar tarafından açıklanmaya başlamıştı. İşçilerin 11 Ocak'ta sona eren başvurularının ardından işlemeye başlayan "Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı" aşaması için tavsiye edilen 40 günlük süre 2 gün önce sona erdi.

Taşeron başvuru sonuçları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcililk ve Haberleşme Bakanlığı tarafından açıklanmaya başlamıştı. Birçok kamu kurumu ise başvuru sayısının fazla olması ve güvenlik soruşturması gibi işlemlerin tamamlanamaması nedeniyle listelerini sonuçlandıramadı. Kalan listelerin de yayınlanması bekleniyor.

TAŞERON LİSTELERİNE İTİRAZ SÜRESİ NE ZAMAN DOLUYOR? 

Tespit komisyonunun açıkladığı listelere işçiler itiraz edebilecek. İlana itirazların 21-23 Şubat, itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanının 24 Şubat-2 Mart, sınavın yapılmasının 3-22 Mart, sınav kuruluna itirazın 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanının ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılması yönündeki tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.