Taşeron işçi için Binali Yıldırım'dan talimat! İşte kadro verilecek tarih

Taşeron işçi için Binali Yıldırım'dan talimat! İşte kadro verilecek tarih
Taşeron işçi ne zaman kadroya geçecek, 65. Hükümet taşeron işçiler için neler yapacak sorusu belli oldu. Başbakan Binali Yıldırım, verdiği talimatla taşerona kadro işlemlerini hızlandırılmasını söyledi.
Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek? Taşeron işçilerin dört gözle beklediği kadro için yasa çalışmalarının tarihi belli oldu. Başbakan Binali Yıldırım tarafından verilen talimatla birlikte taşerona kadro yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak.

Başbakan Binali Yıldırım, hükümetin taşeron işçiler konusunda bir irade ortaya koyduğunu belirterek, ilgili bakanlıklara sürecin hızlandırılması talimatı verdi. Kamu kurumları ve belediyelerdeki 720 bine yakın işçinin kadroya alınmasına yönelik çalışma yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Takvim'de yer alan habere göre, Maliye ve Çalışma bakanlıklarının yürüttüğü çalışma kapsamında, kamuda ve belediyelerde 'güvenlik kalitesinin düşmesine' yönelik endişeleri gideren bir model ortaya konuldu. İş Kanunu'ndaki işten çıkarmaya yönelik maddeler özel sözleşmeye de ekleniyor. Üst düzey bir yetkili, "3 yıllık sözleşme öngörülüyor ancak hangi hallerde iptal edilecek açıkça belirtiyoruz" dedi. Kadro ile ilgili model şöyle:

GÜVENLİK ÖNEMLİ

* Kamuda istihdam edilecek taşeron işçiler için güvenlik soruşturması esas olacak. Milli güvenliği tehlikeye sokacak eylem ve işlemlerde bulunanlarla sözleşme imzalanmayacak.

* Terör başta olmak üzere devlete karşı eylemlere giriştikleri belirlenenlerin iş akdi feshedilecek. Herhangi bir örgüt ve yapının emir, talimatı ile hareket eden, yardım eden, kamu kaynaklarını bunlara kullandıran tek bir kişi dahi kadroya alınmayacak. Yetkili amirler tarafından gerekli işlemler yapılarak sözleşmeleri iptal edilecek.

* Memur eliyle yürütülen işlerin neler olduğuna yönelik belirsizlikler ortadan kaldırılıyor. Bu kapsamda adliye, havaalanı, özel güvenlik elemanlarının bir kısmı da ihtiyaca göre kadroya alınacak.

KADRO İÇİN SINAV ZORUNLU!

* Mesleki bilgi, donanım esas alınacak, sınav zorunlu olacak. Kadroya geçiş sınavını belediyeler değil, kamu kurumları yapacak.

* Taşeron firmalar eliyle güvenlik, temizlik, ulaştırma ağırlıklı işlerde çalışan personel kamu kurumundan gelen talebe göre, kademeli olarak işe alınacak.