'Tahir Elçi'nin tek atışla vurulduğunu gördüm'

'Tahir Elçi'nin tek atışla vurulduğunu gördüm'
Soruşturmada tutuksuz yargılanan Ekrem Ö., Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin vurulma anının görüntülerini izlediğini iddia etti ve 'Net bir şekilde Mahsum Gürkan'ın (olay sırasında kaçan iki saldırgandan önde olanı) tek bir atışla Tahir Elçi'yi vurduğunu bizzat gördüm' dedi.
Ajansların haberine göre; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Sur ilçesinde 15 Ağustos 2015 günü özyönetim ilan edilmesi ve meydana gelen çatışmalar ile ilgili yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonunda şubat ve mart ayında güvenlik güçlerine teslim olan 32'si tutuklu, 40 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede 20 sanık hakkında 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak'tan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenirken, diğer 20 sanığın ise çeşitli 'terör' suçlarından 5- 110 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.

Tutuksuz sanık Ekrem Ö., Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin vurulma anının görüntülerini izlediğini iddia ederek, "Net bir şekilde Mahsum Gürkan'ın (olay sırasında kaçan iki saldırgan öndeki) tek bir atışla Tahir Elçi'yi vurduğunu bizzat gördüm" dedi.

'Rodi' kod adlı örgüt mensubunun yanından hiç ayırmadığı kamerası olduğunu ifade eden Ekrem Ö. daha sonra şunları anlattı:

"Kamerada Tahir Elçi'nin vurulma anına ait görüntüler vardı. Görüntüler bulunduğum ortamda Rodi ve Zagros adlı örgüt mensupları tarafından izletildi. İzlediğim görüntülerden çok net bir şekilde Mahsum Gürkan'ın tek bir atışla Tahir Elçi'yi vurduğunu bizzat gördüm. Görüntülerde Mahsum Gürkan'ın 'Ben vurdum, ben vurdum' dediğini gördüm. Tahir Elçi olayında Mahsum Gürkan'ın yara almadığını, 'Hakkı' kod adlı örgüt mensubunun sırtından ağır yaralandığını biliyorum. Sur'da tedavisi devam ediyordu. Operasyonun 40. günü sorumlular hariç diğerleri mühimmat tükendiği için teslim olmak istedi. Sur sorumlusu Ciyager'in talimatı ile mühimmat sevki yapılınca çatışmaya devam ettiler."