Suriye'ye piyade gidecek mi? Bakan açıkladı

Suriye'ye piyade gidecek mi? Bakan açıkladı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, El Bab’a yapılması öngörülen operasyonla ilgili açıklama yaptı. Işık, 'Operasyona kendi piyademizle katılmayacağız' diye konuştu.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, El Bab'a düzenlenmesi plananlanan harekatla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"El Bab'a gidilmesi gerekiyorsa gidilecek" diyen Işık, "Bu yapılırken Türkiye'nin kendi piyadeleri yerine Özgür Suriye Ordusu'nun elemanlarıyla bu harekatı yürütmek şu anda bizim planlamamız. Kendi piyademizle bu harekata katılmayı düşünmüyoruz" dedi.

Bakan Işık şöyle devam etti:

"İnsanlar kendi topraklarını savunmada Türkiye'nin desteğini önemli görüyorlar. Biz de bu desteği onlara veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Arzumuz, ÖSO'nun kendi topraklarını DAEŞ'ten temizlemesi, yabancı unsurlardan özellikle YPG'den de temizlemesi. Herkes kendi bölgesinde yaşasın.

Suriyeli Araplara ait toprakların DAEŞ ve YPG tarafından işgaline Türkiye olumlu bakmaz, müsamaha göstermez. ÖSO'ya gereken her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Ama kendi piyademizle bu harekata katılma gibi bir planımız yok. Konuyla ilgili Genelkurmayımız harekat planını en detaylı şekilde yapıyor. ÖSO bu konuda istekli ve bunu yapacak güçte." dedi.