SON DAKİKA! YPG flaş açıklama: Fırat'ın batısından çekiliyoruz

SON DAKİKA! YPG flaş açıklama: Fırat'ın batısından çekiliyoruz
YPG'nin sözcüsü Redur Xelil, Fırat'ın batısından çekileceklerini açıkladı.
YPG'nin sözcüsü Redur Xelil, Türkiye'nin Celabrus operasyonuyla ilgili Reuters'a verdiği demeçte Demokratik Suriye Güçleri'nin isteği üzerine Fırat'ın doğusuna çekileceklerini söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri'ne üye olan diğer grupların Fırat'ın batısında kalacağı söylenen haberde sadece YPG'nin geri çekileceği belirtildi.

YPG sözcüsü Redur Xelil, "Amerikanin desteklediği Demokratik Suriye Güçlerinin isteği üzerine YPG olarak Fıratın Batısın'dan çekiliyoruz" diyerek, geri çekilmenin sadece DSG'nin isteği üzerine yapıldığına dikkat çekti.

TÜRKİYE'DEN YAPILAN AÇIKLAMALAR

Bu sabah düzelediği basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD, YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekileceğine dair güvence verdi. YPG Fırat'ın doğusunda geçmezse gereğini yaparız" demişti.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da Başbakan Binali Yıldırım'la yaptığı ortak açıklamada, "YPG Fırat'ın öbür tarafına geçmemelidir. Geçerlerse ABD destek vermeyecektir" demişti.

Başbakan Binali Yıldırım da, "Burada yapılan çalışmalarda ABD ile mutabık kaldığımız bir konu var, o da PYD unsurlarının asla Fırat'ın batısına yayılmamaları ve burada herhangi bir faaliyet içine girmemeleri yönündedir. Bugünkü toplantımızda bu konuyu da değerlendirdik ve burada ABD'nin bu konudaki kararlılığını bir kez daha gördük ve hiçbir şekilde PYD/YPG unsurları Fırat'ın batısında varlık gösteremeyecekler, bu konudaki hassasiyetlerini bir kez daha teyit ettik" demişti.

KAYNAK; HABER10