SON DAKİKA! HDP Genel Merkezi'ne silahlı saldırı

SON DAKİKA! HDP Genel Merkezi'ne silahlı saldırı
Ankara'da HDP binasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

HDP Genel Merkezi'ne saldırgan saat 22:20 sıralarında taksiyle geldi. Montuna gizlediği tüfeği 4 kez ateşledi. Sonra silahını yere bırakarak genel merkezi koruyan polislere teslim oldu.

Olayda genel merkezin giriş katındaki camlar karıldı. O sırada içeride de genel merkezde nöbetçi çalışanlar vardı. Şans eseri kimsenin burnu kanamadı. Polıs saldırı ile ilgili inceleme başlattı.

HDP'den yapılan açıklamada, "Genel Merkezimize bir saldırgan pompalı tüfekle 4 el ateş etmiştir." denildi.



TAKSİYLE GELMİŞ

HDP’den, genel merkeze yapılan saldırıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "A.T.G. isimli bir saldırgan, ticari bir taksi ile genel merkezimizin önüne gelmiş, araçtan inip kapının önüne geldiğinde montunun içerisinden pompalı tüfeğini çıkarıp 4 el ateş etmiştir. Daha sonra tüfeğini yere atıp ellerini kaldırarak polise teslim olmuştur. Yaralananın olmadığı saldırıda, Genel Merkez binamız hafif zarar görmüştür" denildi.

Saldırının kınandığı açıklamada ayrıca, "Ne bu saldırılar, ne de algı operasyonları bizleri demokratik siyaset yolumuzdan, bu konudaki kararlı ve ilkeli tutumumuzdan vazgeçiremeyecektir" ifadeleri kullanıldı.