Sırrı Süreyya Önder'den 'Beşiktaş' açıklaması

Sırrı Süreyya Önder'den 'Beşiktaş' açıklaması
Beşiktaş'taki bombalı saldırıya ilişkin Meclis'te konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 'Bunları her seferinde yeniden tecrübe etme lüksümüz yok. Zaman elimizden kayıp gidiyor. Karpuz kesmekle yürek soğumaz. Biz bunun ötesinde bir şeyler yapmakla mükellefiz' dedi.
Beşiktaş'ta 39 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırılara ilişkin HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis'te bir konuşma gerçekleştirdi.

''EN KÖTÜ BARIŞ HALİ SAVAŞTAN İYİDİR''

"En kötü barış hali savaştan iyidir. Giden, canlarımızdır" diyen Önder, "Bu meclis inisiyatif geliştirebilir. Bizi kuvvetlendirecek olan, bu saldırılara karşı en korunaklı zırh demokratik zırhtır. Demokratik alanın genişlemesi; ülkenin bir 'hamuşan kabristanına' dönmemesi, konuşandan korkmamamız gerekiyor.  Yoksa 'hamuşan' ve 'kabristan' neredeyse eş anlamlı; susmak ölmek demektir. Bunları her seferinde yeniden tecrübe etme lüksümüz yok.

''KARPUZ KESMEKLE YÜREK SOĞUMAZ''

Zaman elimizden kayıp gidiyor. Karpuz kesmekle yürek soğumaz. Biz bunun ötesinde bir şeyler yapmakla mükellefiz. Bu şekilde gerçekleşecek her şeye katkı sunmaktan onur duyarız" ifadelerini kullandı.