Siirt'te acı bekleyiş devam ediyor

Siirt'te acı bekleyiş devam ediyor
Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında yaşanan facianın ardından bekleyiş devam ediyor.
Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında heyelan faciası meydana geldi.Dün akşam saat 20.30 sıralarında yaşanan acı olayda 4 işçi hayatını kaybederken 12 kişiyi arama çalışmaları halen devam ediyor.

Arama çalışmaları devam ederken göçük altındaki 1 işçinin telefonla aradığı öğrenildi.Bu iddiayı doğrulayan AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden, "Canlı ulaşabileceğimizi tahmin etmiyorum, inşallah ulaşırız." dedi.

Bilden, devam eden arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı;

"4 cenazeyi şu anda çıkardık, 12 vatandaşımızın da şu anda toprak altında olduğunu değerlendiriyoruz. 90 kişilik bir ekiple müdahale ediyoruz. İki helikopterimiz, 3 arama kurtarma köpeğimiz burada. Sayın valimin de dediği gibi o saatlere kadar üç cansız bedene ulaştık, bundan sonra da iş makineleriyle müdahale etme kararı aldık. Amacımız çok uzun sürmeden beklentileri sona erdirmek. Ümit ediyoruz ki canlı ulaşalım, canlı olmasa da cansız bedenlerine mutlaka ulaşalım. Coğrafyayı görüyorsunuz, çok zor şartlar. Büyük geçmiş olsun diliyorum. Telefonla bir işçinin aradığı doğrudur, bana da ulaştı o bilgi. Hızlı bir şekilde kendim o bölgeye gittim. Canlı ulaşabileceğimizi tahmin etmiyorum, inşallah ulaşırız. Çok titizlikle uzman arkadaşlarım değerlendiriyor. Ailelerimizin şüphesi olmasın, inşallah bitene kadar da buraya nezaret edeceğiz."