Siber operasyonda 500 hesap incelendi

Siber operasyonda 500 hesap incelendi
İçişleri Bakanlığı son bir haftada düzenlenen siber operasyonlar kapsamında 500 adet sosyal medya hesabını incelendi. İncelemeler sonunda 129 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

İçişleri Bakanlığı son bir haftada düzenlenen operasyonların bilançosunu açıkladı. Siber operasyon kapsamında 500 adet sosyal medya hesabı incelendi ve 129 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

872 OPERASYON DÜZENLENDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hava ve Kara bölümüne 872 operasyon düzenlendi. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 947 terör (PKK/KCK 209, aşırı sol 15, IŞİD 106, FETÖ/PDY 617) 3 bin 358 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından, 106'sı düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4 bin 411 kişi gözaltına alındı.

129 KİŞİ HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 500 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 129 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır.