Selahattin Demirtaş tutuklandı mı?

Selahattin Demirtaş tutuklandı mı?
Selahattin Demirtaş tutuklandı mı? Demirtaş tutuklandı mı? HDP gözaltıları ile ilgili gelen son dakika haberlerde tutuklama var. İdris Baluken tutuklanırken Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için de tutuklama istemi var. İşte HDP son dakika haberleri.
HDP'den ilk son dakika haberleri Diyarbakır'dan geldi. Terörle mücadele ekipleri gece baskını düzenledi. Eş zamanlı operasyonda HDP Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ evlerinde gözaltına alındı. Son dakika haberler diğer HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla devam etti. Peki kimler gözaltında son durum ne ve neyle suçlanıyorlar.

HDP'ye terör operasyonunda ilk tutuklama haberi geldi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tutuklandı. Baluken HDP Genel Merkezi'nde kargaşa sırasında gözaltına alınmış ve polis aracına bindirilirken kafasına dokunulduğunda çılgına dönmüştü.

Sırrı Süreyya Önder de tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Gülser Yıldırım için de savcılık tutuklama istedi. Yıldırım mahkemeye mahkeye sevk edildi verilecek karar bekleniyor.

AK PARTİLİ ŞAHİN : TUTULAMA OLMASIN!

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin gözaltıların tutuklamayla neticelenmemesini istedi. Şahin şunları söyledi;

-Haklarındaki iddialar davaya dönüşüp kesinleşene kadar milletvekilleriyle ilgili bir tutuklama kararı verilmemesinin daha doğru olacağı kanaatindeyim. Parlamentoların milletvekili sayılarının bir takım tutuklamalar nedeniyle azaltılmış olması, Türkiye'de Meclis tablosu buna pek müsait değil ama çok kritik bir takım denklemlerin olduğu dönemlerde sorun olabilir. Artık siyasi bir partinin genel başkanıysanız, milletvekiliyseniz şiddete ve teröre kapılarınızı kapatmanız lazım. Bu arkadaşlar maalesef hem siyaset yapıyorlar hem de şiddete ve teröre kapılarını kapatmıyorlar. Dolayısıyla PKK terör örgütüyle bağlarını kesmiyorlar. O bakımdan bütün bu yaşananların kendileri içinde bir ders olmasını diliyorum.

Gözaltına alınan HDP'liler arasından Hakkari Milletvekili Selma Irmak için de tutuklama istendi. İfadesini alan savcılık sorgunun ardından Selma Irmak'ı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile birlikte şu ana kadar 3 isim hakkında tutuklama istendi. 1 HDP'li vekil ise serbest bırakıldı.

Savcılık ifadesi tamamlanan Figen Yüksekdağ mahkemeye sevkedildi.

Savcılık HDP eşbaşkanı Yüksekdağ için tutuklama talebinde bulundu.


İFADESİNDE NE DEDİ?

Figen Yüksekdağ ifadesinde "Erdoğan emretti diye başlatılan bu yargı tiyatrosunda figüran olmayı kabul etmiyorum!" dedi.

Mahkemenin Figen Yüksekdağ için vereceği karar bekleniyor.

Savcılık Selahattin Demirtaş için de tutuklama istenmişti.

Demirtaş sabah saatlerinden beri mahkemede. Henüz hakkında bir karar verilmiş değil. Savcılığın tutuklama istemine mahkemenin uyup uymayacağı merak konusu.

Gözaltına alınan 12 HDP'li hakkında son dakika haberler gelmeye devam ediyor. HDP Milletvekili Ziya Pir savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Selahattin Demirtaş tutuklanma istemiyle mahkemede. Sırrı Süreyya Önder ve Figen Yüksekdağ'ın savcılık sorguları ise sürüyor.

HDP'den gözaltılara ilişkin açıklama Osman Baydemir'den geldi. Baydemir şunları söyledi;

-Erdoğan’a sesleniyorum! Bizi değil tutuklamak, mengeneye de koysan, özgürlük taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bizde iki emanet var, biri Allah’ın verdiği can, diğeri halkımızın verdiği temsiliyet. Bu emaneti kimsenin alma hakkı yok.

Tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedilen Selahattin Demirtaş'ın savcılık ifadesi sızdı. "Adil ve tarafsız bir mahkeme karşısında hesap vermekten kaçınmayacağını” söyleyen Demirtaş, “Ülkemizde yargının saygınlığı ayaklar altında iken, düğmesiz olan cübbelerini iliklemeye çalışan böylesi bir yargılamanın öznesi olmayı da asla kabul etmeyeceğim” dedi.

HDP gözaltılarına ilişkin flaş açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ : 'Hukuka saygı duymadılar gereği yerine getirildi' dedi.

Yürütülen soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmeyen HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, kaldığı otelde gözaltına alındı.

HDP'deki gece yarısı gözaltılarının ardından Selahattin Demirtaş bu sabah adliyeye çıkarıldı. Demirtaş avukatı ile birlikte savcıya ifade verdi. Savcı Selahattin Demirtaş'ı tutuklanması istemiyle mahkemeye sevketti.

Ankara'daki evinde gözaltına alınan Figen Yüksekdağ ve Sırrı Süreyya Önder Diyarbakır'a götürüldü. Sırrı Süreyya Önder ile Figen Yüksekdağ adliyede savcıya ifade veriyorlar. Savcının vereceği karar bekleniyor.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 11 milletvekili gözaltına alındı.

HDP GÖZALTI LİSTESİ KİMLER ALINDI?

HDP genel merkezi aranırken Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın ardından bir çok milletvekili gözaltına alındı. Gözaltına alınan HDP'li diğer milletvekillerinin isimleri şunlar:

-HDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş
-HDP eş başkanı Figen Yüksekdağ
-Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder,
-Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik
-Şırnak milletvekili Ferhat Encü,
-Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir,
-Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan
-Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken,
-Mardin milletvekili Gülser Yıldırım,
-Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan
-Hakkari milletvekilleri Selma Irmak. 
-HDP'li vekil İmam Taşçıer