Rus büyükelçiyi öldürenin neden sağ yakalanmadığı belli oldu

Rus büyükelçiyi öldürenin neden sağ yakalanmadığı belli oldu
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Rus büyükelçi Karlov'u öldüren suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın neden canlı olarak yakalanmadığını yazdı. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldüren polis Mevlüt Mert Altıntaş neden sağ yakalanamadı?
Kamuoyunda tartışılan konuyla ilgili Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Rus Büyükelçiyi öldüren suikastçı neden vuruldu?" başlıklı köşesinde çarpıcı ayrıntılar aktardı.

Operasyona katılan güvenlik birimlerinin yöneticileriyle konuşan yazar, edindiği bilgileri okurlarına duyurdu.

"BİZ ÇOK DAHA FAZLA ZAMAN TANIDIK"

Sarıkaya, neden sağ yakalanamadığı sorusuna güvenlik güçlerinin hemen hepsinin “Bu tür bir hareket yapan eylemciye, değil biz dünyada her ülke aynı davranır. Hatta biz çok daha fazla zaman tanıdık.” yanıtını verdiğini aktardı.

Yazar, daha sonra çatışma anında yaşananları güvenlik birimine dayanarak böyle paylaştı:

"TESLİM OL ÇAĞRISI YAPILMIŞ"

"Aktardığına göre suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş, büyükelçiyi vurduktan sonra içeride ateş etmesini sürdürürken, çevrede ilk tedbiri bölgede bulunan trafik polisleri almış.

Eşzamanlı yakındaki büyükelçiliklerin korumasını sağlayan polisler ile asayiş ekibi de gelmiş. Suikastçı Altıntaş’a “Teslim ol” çağrısı yapıldığında, “Buraya ölmeye geldim” diyerek direnişini sürdürmekle kalmamış, ateşe devam etmiş. Çok geçmeden olay yerine gelen özel tim de “Teslim ol” çağrısını yineleyince benzer karşılık bulmuş.

ÖNCE BALDIRINDAN VE AYAK BİLEĞİNDEN VURULMUŞ

Bunun üzerine önce baldırından ve ayak bileğinden vurulmuş.

ELİNİ CEBİNE DOĞRU SOKMAK İÇİN ATAK YAPINCA...

Yere düştüğünde eylemini durdurmamış, elini cebine doğru sokmak için yerde atak yapınca, canlı bomba olabileceği kaygısına kapılmışlar. Bu aşamada serbest ateşle öldürmek hedefiyle ateş ettiklerini belirtirken, içlerinden biri nedenini şöyle özetledi:

“Öldürülüp kimliğine ulaşıncaya kadar polis olduğunu bilmiyorduk. Elini cebine götürünce bina içine yerleştirdiği bir bombayı patlatacağı kuşkusuna kapıldık. Binanın içinde çok sayıda sivil vardı; büyükelçi de yaşıyor olabilirdi...”

Güvenlik birimlerinin toplamda 15 dakika kadar devam eden süreye ilişkin yaklaşımı böyle...

Aktarıldığına göre olay sonrası suikastçının üzerinden üç şarjör ile beylik silahı çıkmış."