PYD'den Türkiye'ye Rakka 'tehdidi'

PYD'den Türkiye'ye Rakka 'tehdidi'
Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye’yi Rakka konusunda tehdit etti.
PKK'nın Suriye kolu PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) siyasi kanadı eş başkanı İlham Ahmed, Türkiye'nin Rakka'ya ilerlemesi durumunda Türk ordusu ile savaşacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin El Bab operasyonun tamamlanmasının ardından hedefin Rakka olduğu açıklamasına karşı Ahmed “Buna izin vermeyeceğiz. Eğer teşebbüs ederlerse elbette çatışacağız” dedi.

ABD'NİN YARDIMI DEVAM EDECEK

Washington'da yeni ABD yönetimi ile bir dizi görüşme gerçekleştiren Ahmed, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek “Kesinlikle askeri yardım olacak” açıklamasında bulundu.

Ahmed görüşmelerinin sonucunda ABD tarafından SDG'ye yapılan yardımların devam edeceğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve Kongre üyelerinin yanında Trump'ın dış politika danışmanları da görüşen Ahmed “en kısa sürede” Washington'a tekrar gideceğini belirtti.

“SADECE KUZEYİ DEĞİL TÜM SURİYE'Yİ KAPSAYAN PROJEMİZ VAR”

Washington dönüşü Suriye'de açıklamalarda bulunan İlham Ahmed Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt federal yapısı kurulması konusuna da değindi.

“Önümüzdeki altı ay içinde ilan edilecek yeni federal sistem dahilinde seçimler yapılabilir” diyen Ahmed Suriye'nin kuzeyindeki bölgesel özerklik yapısının Suriye genelindeki çatışmayı sonlandıracak temel adım olabileceğini belirtti.

ABD'deki görüşmeleri sırasında bu siyasi taleplerinin de dile getirildiğini söyleyen Ahmed, Washington'dan bu konuda net bir cevap almadıklarını ifade etti ve ekledi:

“Aklımızda sadece Suriye'nin kuzeyi yok. Geniş kapsamlı bir Suriye projemiz var”.