Müslüman kadına acil serviste saldırı

Müslüman kadına acil serviste saldırı
Michigan’da bir hastanede Müslüman bir kadın yumruklandı. Olay nefret suçu olarak değerlendirildi.

10 Şubat'ta gerçekleşen olayla ilgili video görüntüleri kısa süre önce paylaşılırken, görüntülerde hastanenin acil servisine gelen bir başörtülü kadının olay mahalline hızla giren gri saçlı bir adam tarafından kafasından yumruklandığı görülüyor.

SALDIRGAN ŞİZOFRENİ HASTASI DENİLDİ

50 yaşındaki saldırganın kimliği John Deliz olarak belirlendi. Deliz saldırdığı öğrenciyi yumruklarla yere devirirken olay mahalline gelen diğer insanların Deliz'i uzaklaştırdığı görülüyor. Başörtülü kadının ise güvenlik nedeniyle kimliği saklı tutulurken zihinsel hastalığa sahip olduğu belirtilen Deliz'i yeterince kontrol edemedikleri için hastaneyi dava edeceği belirtildi.

Mağdurun avukatına göre Deliz'in Detroit mahkemesince muğlak sağlık sorunlarına sahip insanların barındığı bir evden kaçtığı onaylanmış. Saldırganın bipolar bozukluk ve şizofreni hastası olduğu ve uzun zamandır haplarını almadığı iddia edildi.

AVUKAT: TEDAVİ ETMEK YERİNE ORTAYA YERE BIRAKMIŞLAR

Avukat Majed Moughni ise "Kendisine akıl sağlığı tedavisi verilecek yerde insanlara saldırmasına yol açarak hastaların bulunduğu mekana göndermişler. Hiçbir hasta acil servise bir yeri yaralanmış olarak girip iki yeri yaralanmış olarak çıkmamalıdır” dedi.

NEFRET SUÇLAMASIYLA DAVA AÇILDI

Avukat hastanenin bilerek saldırgan davranış gösteren hastaya izin verdiğini ve onu tedavi etmek yerine müvekkiline saldırmasına yol açtıklarını öne sürdü.

Saldırının “ırkçı saiklerle” yapıldığı belirtilen davada 25 bin dolar tazminat talep edildi. Deliz'in Müslüman bir kadına “hiçbir sebepten değil, sadece Müslüman olduğu için saldırdığı” dile getirildi.

Bazı polis memurları ise Deliz'in birçok mağdura saldırdığını ifade ederek hastaneden gönderildikten sonra orada durduğunu ve insanlardan sigara istediğini belirtti.

Beaumont Dearborn Hospital ise saldırıyı doğruladı ancak kendi personelini savundu.


TIMETURK | ÇEVİRİ