MTV 2016 2.taksit ödemesi son gün ne zaman?

MTV 2016 2.taksit ödemesi son gün ne zaman?
MTV 2016 2.taksit ödemesi son gün ne zaman?MTV 2016 2.Taksidimi nasıl öderim?detaylar haberimizde
MTV 2016 2.taksit ödemesi son gün ne zaman?MTV 2016 2.Taksidimi nasıl öderim?detaylar haberimizde

Hangi araç ne kadar ne kadar vergi ödeyecek. MTV 2. taksit ödeme sorgulaması ve ne kadar vergi ödeyeceğinizi gib.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

MTV'de İkinci taksit Temmuz ayı sonuna kadar ödenebilecek.Motorlu Taşıtlar vergisi peşin olarak ödenebileceği gibi kredi kartları ile taksitli şekilde de ödene bilmektedir.

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ NASIL HESAPLANIR?

MTV, 1/1/2010 tarihinden itibaren motorlu taşıtların vergilendirilmesine ilişkin, 197 sayılı Kanunun 5 ve 6 ncı maddelerinde belirtilen (I), (II) ve (IV) sayılı tarifelere göre hesaplanır.

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2016 yılı ilk taksit 2 Şubat'ta sona ermişti. Şubat ve Temmuz aylarında yapılan MTV ödemelerinde 2. taksit ödemeleri başlıyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi 2016 yılı 2. taksit ödemeleri Temmuz'da başlayacak Temmuz 2016 günü sona erecek.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi;

*İnternet Bankacılığı
*Vergi Daireleri
*Banka Şubeleri
*Gelirler İdaresi Başkanlığı Web Sitesi aracılığı ile yapabilirsiniz.

MTV HESAPLAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ..

MTV TAŞIT SORGULAMA VE KREDİ KARTI İLE ÖDEME YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MTV Ödemesi Yapılan Bankalar

1-AKBANK T.A.Ş.

2-AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

3-DENİZBANK A.Ş.

4-FİNANSBANK A.Ş.

5-HSBC BANK A.Ş.

6-T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

7-TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.

8-TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş.

9-TÜRKİYE Garanti Bankası A.Ş.

10-TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

11-TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

12-TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

13-YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

2016 Yılı içim MTV Hesaplama ve araç borç bilgisine ulaşma işlemi ile online olarak araçlarınızın borç detaylarına kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz. Motorlu taşıtlar vergisi her aracın ödemesinin zorunlu tutulmuş olduğu bir vergidir. Bu vergiyi ödeyerek dönemsel borcunuzu bitirmiş olursunuz. Eğer ödemezseniz aracın trafikte faaliyet göstermesi mümkün olmayacaktır. 2016 MTV hesaplama yaparak aracınıza ait vergi borç detayına ulaşabilirsiniz. Hangi araç ne kadar ne kadar vergi ödeyecek. MTV 2. taksit ödeme sorgulaması ve ne kadar vergi ödeyeceğinizi gib.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

GİB Ana Sayfa Girişi için Tıklayınız

Temmuz tarihlerinde tahsil edilecek olan Motorlu Taşıtlar Vergisi için 16 yaş ve üzeri, motor silindir hacmi 1300 cm3 altı otomobil sahipleri 28 TL ile en az vergiyi ödeyecek. Bu araç sahipleri yıllık 56 TL vergi öderken, 1-3 yaş arası 1300 cc ve altı otomobiller için 517 TL; 1300-1600 arası için 827 TL vergi ödenecek. Aynı şekilde 4-6 yaş 1300 cc ve altı araç için 361 TL, 1300-1600 arası içinse 620 TL şeklinde ödemeye tabi tutulacak.

2016 MTV Ücretlerinde Değişiklik Olacak mı?

2016 MTV hesaplama yazılımı ile vergi ödeyeceğinizi öğrendikten sonra MTV ödeme işleminizi kredi kartınızla 6 taksite bölerek de ödeyebilirsiniz. İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapacağınız ödeme işlemi tek çekim olarak yapılır ve kartınıza taksit olarak yansıtılmış olur.

Araç Muayenesi Borcunuzun Olup Olmadığını Öğrenin!

3 yaşından büyük tüm hususi araçlar periyodik olarak 2 yılda bir araç muayene istasyonlarında muayene edilir. Aracınızı muayeneye götürmeden önce araçta 1 adet ilkyardım çantası, el feneri, 2 adet üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı bulunduğundan emin olun. Ayrıca aracınızın zorunlu trafik sigortası da olması gerekir. Aksi takdirde aracınız bağlanır ve ceza ödemek zorunda kalırsınız. Bunun yanında aracınızın vergi borcu olmadığını aşağıdaki link aracılığı ile kısa sürede öğrenebilirsiniz.

2016 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kaç lira oldu?

Bakanlar Kurulu, mevzuatın kendisine tanıdığı yetkiyi kullanmazsa çeşitli vergi (MTV- Motorlu Taşıtlar vergisi), harç ve cezalar, yeni yılda yüzde 5.58 artacak.

Vergi Usul Kanunu uyarınca her yıl yeniden değerleme oranını, TÜİK’in Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksine göre açıklayan Maliye Bakanlığının, 2016 oranını da bu ay içinde ilan etmesi bekleniyor. Çeşitli vergi ve harçlarla ilgili kanunlarda, vergi, harç ve ceza tutarlarının her yıl yeniden değerleme oranı kadar artması öngörülüyor.