Minibüste başörtülü öğrenciye saldırı!

Minibüste başörtülü öğrenciye saldırı!
Maltepe'de başörtülü lise öğrencisi bindiği minibüste bir kadının saldırısına uğradı. Genç kızın başörtüsünü arkasından saldırarak çıkaran kadın uzun süre hakaret etti. Lise öğrencisine tekme de atan kadın CHP üyesi olduğu belirlendi.

Pendik-Kadıköy hattında sefer yapan bir minibüste Ayhan Almıla Kursar isimli bir kadın, başörtülü lise öğrencisine saldırdı. Genç kızın başındaki örtüyü çekip çıkaran kadın, lise öğrencisine tekme attı. "Ölmelisiniz. Siz teröristsiniz" diye bağıran kadına şoför müdahale etti.

Şoför minibüsü Maltepe'de karakolun önünde durdurdu ve durumu polislere anlattı. Saldırgan kadın gözaltına alınırken, lise öğrencisi genç kız ise ifadesi alınmak üzere Maltepe Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü.

Saldırı anını anlatan Fatma Dilara Aslıhan Y. şunları söyledi:

"Minibüse bindik. Sonrasında minibüste yanıma fizik öğretmeni olduğunu öğrendiğim bir bayan oturdu. Sohbet ettik. Okulumu sordu, 'fizikle aran nasıl diye' sordu. O sırada birden arkamda oturan bayan topuzumdan tutarak beni arkaya doğru çekti ve şalımı eline aldı. Bağırmaya başladı 'siz teröristsiniz, sizin yüzünüzden herkes ölüyor. Sen başın kapalı okuyamazsın. Siz ölmelisiniz' gibi hakaretlerde bulundu. Sonrasında bana tekme atmaya çalıştı. Böbreğime tekme attı. O sırada minibüs karakolun önünden geçiyordu. Arkadaşlarım beni çekti. Sonra minibüsçü devreye girdi. Sonra polisler müdahale etti.

Darp raporu aldığını söyleyen genç kız, kendisine saldıran Almıla Kursar'dan şikayetçi olduğunu ve adli sürecin başladığını söyledi.

"BAŞÖRTÜLÜLERE SALDIRIYORUM. SİZ DE SALDIRIN"

Saldırgan kadının profili ise tam bir provakatör olduğunu ortaya koyuyor. Ressamlık yaptığı belirlenen saldırgan Ayhan Almıla Kursar Facebook paylaşımlarında 2000'lerin başından beri başörtülüleri dövdüğünü söylüyor ve "Siz de dövün. Zorla başlarını açmaya çalışın, sorarlarsa AKP Kemalist artık dersiniz" uyarısında bulunuyor.





CHP ÜYESİ ÇIKTI

Ayhan Almıla Kursar isimli saldırganın CHP üyesi olduğu ortaya çıktı.





AYŞEGÜL TERZİ VAKASI

Hemşire Ayşegül Terzi, otobüste seyahat ettiği sırada Abdullah Çakıroğlu isimli bir adam tarafından darp edilmişti. Yakalanan ve defalarca serbest bırakılıp tekrar gözaltına alınan saldırgan "şort giydiği" için saldırdığını söylemişti.

Abdullah Çakıroğlu'nun şort giyse de giymese de saldıracağı gayet açıktı. Merkez medyanın defalarca manşetlere çıkardığı Ayşegül Terzi'yi biz de aynı oranda haber yapmıştık. Fakat başörtülü lise öğrencisinin uğradığı saldırı, bazı kanal ve sitelerde halen haber yapılmadı...