Meclis'te açığa alınan 30 personel'den 3'ü genel sekreter yardımcısı

Meclis'te açığa alınan 30 personel'den 3'ü genel sekreter yardımcısı
Meclis'te bu sabah yönetici pozisyonunda 30 personel açığa alındı. Görevden alınan 30 personel arasında 3 genel sekreter yardımcısı ile çok sayıda daire başkanı var. Genel Sekreterlik Meclis'in en yüksek bürokratik rütbesi olduğu için kritik bir önem arz ediyor.
Bu kapsamda, TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Muhammed  Bozdağ, Kemal Kaya ve Mustafa Tamirci görevden uzaklaştırıldı. İnsan Kaynakları Başkanı İsmail Kargulu, idari, mali ve teknik hizmetlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

Kanun ve Kararlar Başkanı Korkut Türkyarar, vekaletle yasamadan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Erbay Kücet ise yine vekaletle bilgi ve bilişim hizmetlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı. Hukuk Hizmetleri Başkanı Yıldız Bezginli, Araştırma Hizmetleri Başkanı Ahmet Yıldız, Bütçe Başkan Yardımcıları Ercan Çeliker ile Remzi Çiftepınar, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Şemsettin Kılınç ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Hamit Eşen görevden alındı.

Hukuk Hizmetlerine Başkanlığına Hukuk Müşaviri Baki Ateş atanırken, Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Musa Keskin Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcılığına getirildi.

İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Safiye Dündar, Strateji Geliştirme Başkan Yardımcısı olurken, İnsan Kaynakları Başkanlığında Şef olan Ekrem Balcı aynı birimde Başkan Yardımcılığına atandı.